Starbucks får viljen sin i Stavanger

Stavanger-politikerne avviser innvendingene fra kommunens administrasjon i forbindelse med kafe-kjedens etablering.

Starbucks coffee

Stavanger-politikerne avviser innvendingene fra kommunens administrasjon i forbindelse med Starbucks etablering i Stavanger.

Foto: Amy Sancetta / AP

– Akkurat det å få noe publikumsvennlig på Torget kommer til å ha mye å bety for å gjøre sentrum og Torget om til et mer levende område.

Det sa Kari Raustein fra Fremskrittspartiet da Kommunalstyret for byutvikling torsdag ettermiddag behandlet søknaden om bruksendring for bygget der Starbucks har planer om å etablere seg.

Det var Hilde Karlsen, på vegne av de uavhengige og FrP, som lanserte forslaget om å tillate at kaffekjeden også kan ha åpent når handlesenteret i bygget er stengt.

Det er SR-bank som søker om bruksendring for deler av bygget på Domkirkeplassen. Det dreier seg om underetasjen, der SR-bank i dag har et hvelv. Etasjen skal gjøres om til handel og servering. Det betyr store endringer, der deler av bygget blir revet og der fasaden blir bygget opp igjen.

Les også: Starbucks kommer til Stavanger

Les også: Suksessen kan bli fargegatas største problem

Kari Raustein

Kari Raustein(FRP) fikk flertall for forslaget om å avvise innvendingene fra kommunenes administrasjon.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Kommunens administrasjon har kommet med krav som blant annet kunne gjøre det vanskelig for Starbucks å holde åpent når butikkene er stengt. En av innvendingene er at kafeen vil ha inngang gjennom atrium, i tillegg til fra trappene på utsiden.

Starbucks får holde åpent når de ønsker

Fremskrittspartiet og uavhengige representanter foreslo å godkjenne søknaden fra eieren av bygget, og avvise administrasjonen sine innvendinger.

Et samlet byutviklingsutvalg ønsker mer aktivitet på Torget. Derfor ble Hilde Karlsen sitt forslag på vegne av de uavhengige representantene og FrP enstemmig vedtatt. Det betyr at Starbucks får lov til å ha åpent når de vil, også når resten av senteret ikke holder åpent.

– Vårt signal til administrasjonen er å få størst mulig aktivitet på Torget, sa John Petter Hernes fra Høyre.