Politikerne kutter tross demonstrasjon

Mange møtte opp utenfor rådhuset i Haugesund i ettermiddag for å demonstrere mot de planlagte kuttene i skolen. Likevel var det bred enighet blant politikerne om at kuttene er nødvendige.

Demonstrasjon mot Haugesund kommune

Leirskolen ble ikke kuttet, noe Håkon Skancke Eriksen sannsynligvis er veldig glad for.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Katrine Skancke Eriksen

Katrine Skancke Eriksen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Rådmannen foreslår å kutte til sammen ni millioner kroner i oppvekstsektoren. Til sammen må kommunen kutte 23 millioner.

– Vi har forstått at disse kuttene gjerne blir banket gjennom, selv om vi ikke liker det. Men vi kan ikke la det gå forbi i stillhet, vi må vise at dette er vi sterkt uenige i, sier Katrine Skancke Eriksen, som representerer FAU på Gard skole og kommunalt foreldreutvalg.

– Hvor vil dere de skal ta pengene fra?

– De kan gjerne se på seg selv. Det er ikke vår jobb å bestemme hvor kuttene skal tas fra, men vi er her for å sørge for at kuttene ikke blir tatt fra barna våre, sier hun.

demonstrasjon

Mange møtte opp for å vise at kutt i oppvekst ikke er greit.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Vanskelig sak

Men til tross for demonstrasjoner er det bred enighet blant politikerne i Haugesund om å gå inn for sparepakken på 23 millioner kroner. Årsaken er svikt i skatteinntektene.

Gruppeleder i Haugesund Høyre, Jarle Utne-Reitan, er glad for at partiene nå står samlet i denne betente saken.

– Alle partiene har i formannskapet i dag tilkjennegitt at dette er en fryktelig vanskelig sak. Dette er kutt vi ikke er begeistret for, men vi har en viktig oppgave og det er å få kontroll over Haugesund kommunes økonomi, sier Utne-Reitan.

Vil satse på oppvekst

Jarle Utne Reitan

Høyres gruppeleder og ordførerkandidat i Haugesund, Jarle Utne-Reitan.

Foto: Thomas Halleland

Selv om pengene nå tas fra skolen, ønsker kommunen likevel å satse på oppvekst.

– Oppvekst er den sektoren som har fått mest oppmerksomhet når det gjelder kuttrunden, så har vi styrket budsjettet hvert eneste år de siste fire årene. Det betyr at vi ønsker å satse på oppvekst. For oss betyr dette at vi har tatt fire skritt fremover, og nå må vi ta et lite skritt tilbake, sier han.