Hopp til innhold

Kunne ikke gi penger, møtte til dugnad

Da beboerne på Kampen i Stavanger ikke fikk penger til å pusse opp gårdsplassen, inviterte de like greit politikerne til dugnad.

Dugnad på Tasta

Dugnad på Kampen: Fra venstre: Dag Mossige (Ap), Eirik Faret Sakariassen (SV), Per A. Thorbjørnsen (V), Bjørg Tysdal Moe (KrF), Tone Slotsvik, Jorunn Handeland.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Arbeidet med vennskapsbyene ligger litt nede, så det er ikke rart at denne plassen ser litt trist ut. Vi har tenkt endre på begge deler, sier Stavanger-politiker Per A. Thorbjørnsen (V).

Vi står på Jyväskyläplass på Kampen i Stavanger – oppkalt etter Stavanger sin vennskapsby i Finland. Lokalpolitikere fra flere partier har tatt på seg fritidstøyet og står klar med spader og raker. Det er tid for dugnad. Beboerne her er møkk lei all asfalten og betongen på plassen.

– Drømmen vår er å omskape denne plassen til en grønn oase, ikke bare for barn, men for folk i alle aldre, sier Jorunn Handeland.

Dugnad

Per A. Thorbjørnsen (V) og Eirik Faret Sakariassen (SV) stikker spadene i jorda på Jyväskyläplass på Kampen.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Slik vil vi ha det i Stavanger

Søknader om pengestøtte ble sendt til kommunen – til og med landskapsarkitekter ble hyret inn, men svaret var nei. Derfor inviterte beboerne like godt politikerne til dugnad. Hvis de ikke kan punge ut, får de heller hjelpe til.

– I stedet for å sette seg ned og klage på politikere, så inviterer de oss til å jobbe sammen med dem. Slik ønsker vi å ha det i Stavanger, konstaterer varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF).

– Jeg har lært av Heikki Holmås at det er reservert et eget rom på en veldig varm plass for dem som ikke stiller på dugnad, sier Eirik Faret Sakariassen (SV), før han stikker spaden sin i jorda.

Håper på sponsorer

Om plassen ser kald ut, begynner den lune dugnadsstemningen å bre seg over Jyväskyläplass denne torsdagen. Handeland er storfornøyd med innsatsen fra politikerne, men hun vil likevel ha penger.

– Selvfølgelig vil vi også ha penger til resten av prosjektet, så nå håper vi på støtte fra sponsorer! sier hun.

Etter å ha forsynt seg rikelig av dugnadslapskausen, er Venstrepolitiker Thorbjørnsen i det rause hjørnet.

– Vi kan ikke gjøre forskjell på folk, så hvis det er flere der ute som har tenkt å invitere oss til dugnad, så kommer vi – iallfall jeg!

Flere nyheter fra Rogaland

Stromma sin buss står parkert ved nasjonalmonumentet Haraldshaugen i Haugesund.

Kjører ulovlig flere steder i landet

Haaland på Café Jærbuen

Haaland måtte ha to porsjoner kjøttkaker