NRK Meny
Normal

Politiet: – Hårene pekte ikke mot en gjerningsmann

Politiet mener hårfunnet som ble kastet i Tina-saken ikke var noe sentralt bevis.

Tina Jørgensen

Politiet avviser at funnet av Tinas hår i bagasjerommet på en bil som var aktuell under Tina-saken i 2000, var et sentrale bevis.

Foto: NRK/Privat

For to uker siden krevde forsvareren til en av de siktede for drapet på Tina Jørgensen i 2000, Olav Sylte, at politiet skulle teste gamle tekniske funn med ny teknologi. Han mente et hårbevis kunne gi ny informasjon.

I dag meldte VG at hårbeviset var kastet, og forsvarer Sylte kritiserer politiet for at hårene ble destruert da saken ble henlagt i 2003.

Bjørn Kåre Dahl

Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen i Sør Vest-poltidistrikt.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Jeg kan bekrefte at disse hårene ble destruert etter å ha blitt identifisert som Tina sine under etterforskningen som foregikk i 2000 og 2001, sier Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen i Sør Vest-poltidistrikt til NRK.

– Hvorfor ble de destruert?

– Det er vanlig rutine. Når saken blir avklart kan en kaste en del av det sikrede materialet. Vi hadde identifisert hvor de stammet fra, og så ikke at de kunne peke noe mer mot en gjerningsperson, sier Dahl.

Mener hårbeviset ikke burde blitt kastet

Sylte mener at hårene burde ha blitt testet på nytt. Hans hypotese var at hårstråene fra bagasjerommet kunne sammenlignes med hår fra liket av Tina, og at nye undersøkelser kunne si noe om når det var trolig at hårstråene hadde havnet i bilen.

Kunne hårene ha blitt testet på nytt? Kunne de ha sagt noe nytt om tidspunkt for det som skjedde?

– Det har vi ikke kompetanse til å mene noe om. I og med at vi ikke har de hårene, har vi heller ikke undersøkt det, sier Dahl.