NRK Meny
Normal

Politiet: – Har kommet langt i etterforskningen

Kriminalteknikere fra Kripos er nå på plass i Haugesund for å undersøke åstedet der et ektepar ble funnet hardt skadet, og senere døde.

Kripo på plass i Haugesund

Kripos ankom Kirkegaten i Haugesund rundt klokka 9.30 søndag formiddag.

Foto: Kjell Bua

– De kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet vil i dag pågå for fullt, sier stasjonssjef ved Haugesund politistasjon, Edgar Mannes.

To døde i Haugesund

Politiet har sperret av huset der ekteparet bodde. Nå skal kriminalteknikere fra Kripos gjøre sine undersøkelser på åstedet.

Foto: Anders Fehn / NRK

En kvinne i 40-årene og en mann i 50-årene er døde etter det politiet tror er drap og selvdrap i en bolig i Haugesund sentrum natt til lørdag.

Ekteparet ble funnet med betydelige stikkskader på soverommet. En av de døde ble
erklært død på stedet. Den andre ble forsøkt gjenopplivet og fraktet til sykehus, hvor også denne personen ble erklært død.

Flere er avhørt

Resultatet av de kriminaltekniske undersøkelsene vil ikke være klare med det første, men politiet mener de allerede har kommet langt i etterforskningsarbeidet.

– Vi har gjennomført en rekke avhør av personer som kan si noe om omkringliggende forhold, sier Mannes, som ikke vil gå inn på flere detaljer.

Ekteparet var av utenlandsk opprinnelse, og politiet jobber fortsatt med å varsle pårørende.

– Vi har gjennomført varsling av kjernefamilien til de døde, både i Norge og utenlands. Vi vil likevel jobbe videre med varsling av pårørende i storfamilien, sier Mannes.

Blodspor i trappa

Det var synlige blodspor i inngangspartiet til ekteparets bolig.

Foto: Anders Fehn / NRK

Tilbakeholdne om detaljer

Blant de avhørte er ekteparets to barn, en 15 år gammel jente og en 19 år gammel
mann. Søskenparet var til stede i leiligheten under voldsepisoden.

Det var mannen som kontaktet politiet i 3-tiden natt til lørdag. Barna blir nå ivaretatt av barnevernet og kommunens kriseteam.

Når det gjelder nærmere identifisering av de to døde vil politiet tidligst i løpet av morgendagen vurdere å offentliggjøre opplysninger knyttet til dette.