Politiet tror BMW-tyvene kan slå til i Rogaland

Det har vært et stort antall innbrudd i BMW-biler flere steder i Norge den siste tiden. Natt til onsdag var det BMW-eiere i Bergen som opplevde tyverier.

BMW innbrot i Bergen

Det har vært et stort antall innbrudd i BMW-biler flere steder i Norge den siste tiden. Natt til onsdag var det BMW-eiere i Bergen som opplevde tyverier.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

– Det er grunn til å gå ut og advare mot dette. Tyvene opererer raskt, og slår gjerne til mens du sover. De bruker svært kort tid på brekkene.

Det sier Egil Karlsen som er operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Les også: Nye bilinnbrudd kan knyttes til BMW-bande

Siden juni har tyvene knust bilvinduer og tatt seg inn i over 200 BMWer i Norge . De stjeler ratt og navigasjonsutstyr og lykter. Natt til onsdag slo de til i Bergen for andre gang.

Ingen er så langt tatt for tyveriene i Bergen .

Tyveri fra BMW i Trondheim

Dette bildet er tatt etter innbrudd i en BMW i Trondheim.

Foto: Morten Andersen/NRK

Kan komme sørover

Operasjonslederen mener at ut fra hvor tyvene var natt til onsdag, kan politiet ikke se bort fra at de kan komme videre sørover. Operasjonslederen har følgende råd til dem som eier nyere BMW-er.

– Folk må passe godt på bilen sin. I tillegg ber vi folk melde fra med en gang på 02800 om det er mistenkelige personer som viser interesse for BMW-er, sier Karlsen.

Les også: Frykter nye BMW-innbrudd i natt: – Få bilen inn i garasjen

Les også: Stjal deler fra dyre biler i Trondheim

Politiet tror det er mobile vinningskriminelle fra Øst-Europa som står bak denne kriminaliteten. Tyvegodset blir mest sannsynlig transportert ut av landet og installert i andre biler, eller solgt på det illegale markedet.

I Sverige har flere personer blitt arrestert for samme type innbrudd. Svensk politi vet at noen av disse personene har vært i Norge.