Ingen tekniske bevis i overfallsvoldtekt

Politiet står nærmest på bar bakke i etterforskningen av saken der en kvinne ble utsatt for en overfallsvoldtekt i Øvre Holmegate i Stavanger sentrum.

Området ved Øvre Holmegate

Overfallsvoldtekten skjedde i dette smuget ved Øvre Holmegate i Stavanger sentrum natt til søndag 8. oktober.

Foto: Pål Berg Mortensen

Politiet har ingen tekniske bevis som kan føre frem til en gjerningsmann. Det vil si at de ikke har fått DNA-treff eller treff på fingeravtrykk på prøvene som ble sendt inn.

– Vi har fått svar på de tekniske prøvene, og der er det ikke funnet noen spor. Etterforskningen pågår fremdeles, sier Egil Vestvik, seksjonsleder for etterforskning på Stavanger politistasjon.

En kvinne ble utsatt for en overfallsvoldtekten i Stavanger sentrum. Hendelsen skjedde natt til 8. oktober i tidsrommet 02.00–04.00. Det er foreløpig ingen som er mistenkt eller siktet i saken.

Politiet har slitt med å få inn tips og vitneobservasjoner i etterkant av hendelsen. Men etter å blant annet ha publisert klipp fra overvåkningsvideo på Facebook, fikk politiet flere konkrete tips i saken.

– Det er ikke kommet flere tips som er ført frem til noe annet, enn de tipsene som tidligere har kommet inn, forteller Vestvik.

Seksjonsleder etterforskning Stavanger, Egil Vestvik

– Vi har ikke funnet noen spor på de tekniske prøvene, sier Egil Vestvik, seksjonsleder for etterforskning på Stavanger politistasjon.

Foto: Lars Hjalmarsson / NRK

Politiet prøvde lenge å komme i kontakt med to kvinner, som hjalp den fornærmede kvinnen inn i en taxi etter overfallsvoldtekten. Disse er blitt avhørt, uten at man er kommet nærmere en gjerningsmann.

Det er også blitt gjennomført avhør av fornærmede, flere andre vitneavhør, rundspørring i området og gått gjennom videoer fra overvåkingskameraer.

– Gjennom tips har vi klart å kartlegge ruten til fornærmede, forteller seksjonslederen.

Etter meldingen om at politiet står uten tekniske spor i saken, må det taktisk etterforskning til for å løse saken.

– Vi trenger vitnebeskrivelser eller tips om gjerningsmenn for å løse denne saken, avslutter Vestvik.

Tips kan meldes til politiet på 02800.