– Ingen tegn til sammenheng mellom bilen og bildrapet på Klepp

En utbrent rød bil som ble funnet i Mandal i natt har trolig ingen ting å gjøre med påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda på Klepp fredag.

Politiet sjekker to utbrente biler som ble funnet i Mandal opp mot påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda på Klepp.

VIDEO: Etter nærmere undersøkelser tror ikke politiet at denne røde bilen kan være bilen som kjørte på Olav Hovda på Klepp fredag.

En hordalandsregistrert rød Mazda med tydelige skader på begge forskjermene og på taket ble funnet i full fyr på et industriområde i Mandal i Vest-Agder like før midnatt.

Ifølge VG Nett sjekker politiet disse to utbrente bilene opp mot påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda på Klepp.

Etter tekniske undersøkelset av bilen ser det ikke ut som at det er noen sammenheng.

– Så langt har vi ingen indikasjon på at bilene har noe å gjøre med saken i Rogaland å gjøre. Vi har hatt en tekniker som har undersøkt de, og så langt kan vi ikke se at de har noe med det å gjøre, sier Nils Olaf Holbek, politioverbetjent ved Mandal politistasjon.

En utbrent rød bil som ble funnet i Mandal i natt har trolig ingen ting å gjøre med påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda på Klepp fredag, ifølge politioverbetjent Nils Olav Holbek i Mandal.

VIDEO: En utbrent rød bil som ble funnet i Mandal i natt har trolig ingen ting å gjøre med påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda på Klepp fredag, ifølge politioverbetjent Nils Olav Holbek i Mandal.

– Det er at det er en unormal hendelse at to biler brenner samtidig i en slik situasjon, og derfor sjekker vi det ut. Det har vært omtale av en rød bil hos våre kolleger i Rogaland, og da er det selvfølgelig naturlig at man gjør seg tanker om det, uten at det på noe vis fremstår noe som skulle bety at det er en sammenheng, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til NRK.no.

Etterlyste en rød personbil

Olav Hovda ble påkjørt da han gikk rulleski med faren sin på Lalandsvegen, nær Klepp stasjon i Rogaland. Lørdag døde han av skadene på Stavanger universitetssjukehus.

Sjåføren, som kjørte en mørk, liten personbil, muligens rød, av et japansk merke, stakk fra stedet. Siden det har politiet etterlyst en bil med skadet i fronten som passer beskrivelsen.

Bjart Gabrielsen

Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Foto: Scanpix

– Vi har foretatt en teknisk undersøkelse av bilen. Det neste er at vi avhører bileieren, som vi vet hvem er. Vi har enda ikke snakket med han, og skal høre hva han kan fortelle om hvorfor og hvordan, sier Gabrielsen.

– Skal undersøke om det er en sammenheng

Gabrielsen bekrefter at det er noen skader på bilen i fronten.

Hans Kyllingstad

Hans Kyllingstad er lennsmann i Klepp.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

– Det er ikke mulig å si noe om hva slags skader det er, og hvordan de er påført. Det sikres nå av teknikerne, og dokumenteres slik at vi kan gjøre betraktninger rundt det. Hvis det er skader som er av en slik karakter at det kan være klokt å snakke med våre kolleger i Rogaland så vil vi gjøre det, men det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse, sier han.

Lennsmann i Klepp, Hans Kyllingstad, har fått informasjonen fra Mandal.

– Vi har ikke fått sjekket det skikkelig opp. Det skal vi gjøre, men vi har ikke kommet så langt at vi har fått bekreftet noe spesielt fra Mandal. Så lenge vi har fått beskjed om at det er en bil i Mandal som er utbrent så skal vi undersøke hvilken bil det er, sier Kyllingstad til NRK.

Rød utbrent bil i Mandal

Disse to bilene brant på et industriområde i Mandal.

Foto: Ronny Blix