Hopp til innhold

Her redder politiets teknikere familiens søppel fra søppelbilen

Kriminalteknikere fra Kripos brukte flere timer på å finkjemme boligen og tomta til Agnes Elisabeth Müller og ektemannen.

Kriminalteknikere ved huset til Agnes Elisabeth Müller i Forsand

Etter at en av hundene markerte i et tilsynelatende uferdig bed i gårdsrommet, brukte kriminalteknikerne en metallstang på samme sted.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Mens politiet forberedte pressekonferanse om saken i Stavanger, var de første kriminalteknikerne allerede i gang med arbeidet i og rundt huset til Agnes Elisabeth Müller i Forsand.

36 år gamle Müller har vært borte siden onsdag før skjærtorsdag. Ektemannen hennes, en 34-åring, blei mandag sikta for å ha drept henne, men hun er ennå ikke funnet.

Han stiller seg uforstående til siktelsen. Onsdag framstilles han for varetektsfengsling.

Hund markerte i uferdig bed

Müller og mannen har bodd i huset i Nedre Espedal i Forsand i snart tre år. Paret har to barn sammen.

Tidlig om formiddagen ankom de første kriminalteknikerne med hund. De to hundene saumfarte alt fra huskanten, kjellertrappa til et bed like innenfor porten.

En av hundene blei spesielt interessert i bedet, som framstår uferdig. Etter at hunden hadde gravd i sanden, brukte en av kriminalteknikerne en metallstang som blei stukket ned i bakken.

Stoppa renovasjonen i å ta med søppel

Familiens søppeldunk sto ute ved veien mens politiet holdt på. Da den kommunale søppelbilen kom, løp en av teknikerne ut til porten og hindret renovasjonen i å ta den med seg.

Søppeldunken blei seinere trukket tilbake inn i gårdsrommet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kripos-etterforskerne gikk grundig til verks i boligen til den drapsiktede mannen (34) og Agnes Elisabeth Müller (36) i Forsand tirsdag. De undersøkte alt - både inni ut utenfor huset i Nedre Espedal.

VIDEO: Teknikere og flere hunder søkte gjennom boligen og nærområdet tirsdag.

Kriminalteknikere ved huset til Agnes Elisabeth Müller i Forsand

Søppelbilen som var i ferd med å ta med dunken som tilhører eiendommen.

Foto: Ståle Frafjord / NRK
Forsand

Politiet har tidligere sagt at de tror den savna kvinna sist blei sett på Oanes ferjekai, men brukte tirsdag flere timer på å finkjemme hjemmet hennes.

Foto: Rolf Marnburg

Til sammen var minst seks teknikere i arbeid på eiendommen mens NRK var til stede.

Politiet har siktet mannen for drap, og leiter etter en død person. På tirsdagens pressekonferanse ville de ikke si noe mer om bakgrunnen for siktelsen enn at det dreier seg om «tekniske spor i saken og motstridende vitneforklaringer».

Har funnet biologiske spor

Tirsdag kveld bekrefta melder TV2 at det er gjort biologiske funn i saken, og informasjonskonsulent i politiet, Thea Cecilie Engelsen, bekrefter det samme overfor NRK.no

– Men dette er det samme som blei opplyst på pressekonferansen, sier Engelsen.

Hun presiserer samtidig at det er umulig å si hva disse biologiske spora stammer fra, og sier de ikke kan gi noen ytterligere informasjon enn den som blei gitt tidligere tirsdag.

Politiet konsentrerer seg nå om kvinnas hjemsted, sjøl om de tidligere har gått ut med at hun trolig sist blei sett på Oanes ferjekai. Dagens svært grundige undersøkelser i og ved boligen kan tyde på at politiet tror at hun aldri var på ferjekaia, og heller aldri blei kjørt dit.