Politiet øker bemanningen på grunn av uværet

Uværet som er varslet i helgen blir ikke så kraftig som meteorologene tidligere varslet. I ettermiddag blir det opptil liten storm, kanskje full storm på kysten av Jæren.

Vind på Kvassheim fyr

Det blåser godt på Kvassheim fyr i ettermiddag. Bildet er tatt klokka 14.

Foto: Kjersti Hetland / NRK

– Lavtrykket som skulle treffe oss lørdag når land nord for stad, og fører neppe til kraftigere vind enn sterk kuling på kysten av Rogaland, sier statsmeteorolog Frode Hassel til NRK

Det er ikke ventet ekstremvær i Rogaland, men slik prognosene er nå kan det bli vestlig full storm i morgen. Meteorologen opplyser at nye analyser denne morgenen viser noe mer vind enn analysene i natt.

Uværet ble tidlig varslet, og meteorologene vurderte å varsle orkan. De var sikre på at det ble dårlig vær og mye vind, men sa at det var vanskelig å vite hvor det ville treffe.

Store lokale forskjeller

Vinden vil treffe hele Rogaland langs kysten. Det vil være stor lokale forskjeller. Ifølge Værvarslinga på Vestlandet vil det starte å blåse opp fra morgenen, vinden vil vare hele dagen og være sterkest midt på dagen

Fredag ettermiddag melder Rogaland politidistrikt at de øker bemanningen på grunn av det varsla uværet.

– Rogaland politidistrikt øker den operative styrken og styrken inne på operasjonssentralen, sier Victor Jensen, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

Rogaland politidistrikt er i dialog med Fylkesmannen og kommunene i forbindelse med ekstremværet som meldes.

Fylkesmannen overvåker været og har ekstra beredskap i helga.

I morgen, lørdag 10. januar, ventes et stormsenter inn mot Vestlandet. Lørdag ettermiddag vil stormsenteret ligge nordvest for Stad. Det er fortsatt usikkerhet rundt stormsenterets bane, og nøyaktig hvor stormsenteret vil ligge. Dette har stor betydning for hvilke områder som får den sterkeste vinden.

6-8 meter høye bølger i Boknafjorden

Statens vegvesen sin avdeling i Rogaland er i beredskap før den varsla stormen i helga. Vegtrafikksentralen har også ekstra folk på jobb i helga.

– Vi observerer været og har flere folk ute på veiene denne helga. Selv om været nå ser ut til å bli mindre dramatisk enn først varsla, er folkene våre i beredskap, sier prosjektleder Eivind Stangeland.

Den sterke vinden som er varslet kan få følger som at tre faller over og stenger veier, at ferjer blir innstilt og at kjøreforholdene blir vanskelige, særlig i fjellet.

Fredag ettermiddag går ferjene over Boknafjorden mellom Arsvågen og Mekjarvik på grunn av uværet, og ikke mellom Arsvågen og Mortavika som vanlig.

Mannskap om bord på ferja MF Boknafjord melder til NRK at vinden ikke er så veldig sterk, men at det er 6–8 meter høye bølger.

Hvis været rammer hardt forventer politiet stor pågang på telefonnummeret 02800.

Er det ikke fare for liv og helse må du fremdeles ringe dette nummeret, selv om det kan ta noe tid før du får svar. Er det imidlertid snakk om liv og helse må du ringe 112.

Fredag kveld klokka 21.30 melder Fjord1 at det igjen er normal drift i Boknafjordsambandet.

Flere nyheter fra Rogaland