Hopp til innhold

Politiet mener nytt nødnett er en suksess

– Før måtte vi fortelle sensitive opplysninger over mobiltelefonen, men det slipper vi heldigvis nå. Det gjør alt mye enklere, sier prosjektleder Terje Tonning.

Terje Tonning

FORNØYD: – Det nye nødnettet er avlyttingssikkert. Erfaringene vi har med det til nå er veldig gode, sier Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Til høyre sitter operasjonsleder Svein Roald Vikse.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Innføringen av det nye digitale nødnettet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har vært en suksess, sier Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Han er prosjektleder for det nye nødnettet som ble innført for én måned siden.

– Ingen av mine kollegaer vil tilbake til det gamle systemet. Erfaringene vi har med det nye nødnettet til nå er utelukkende positive, sier Tonning.

– Hva er det som er så bra med det nye nødnettet?

– Det nye nødnettet er avlyttingssikkert, og det gir oss nettverk overalt. Det er en vesentlig forskjell fra det forrige systemet, sier prosjektlederen.

– Hvor mye enklere har politiets hverdag nå blitt?

– Før måtte vi fortelle sensitive opplysninger over mobiltelefonen, men det slipper vi heldigvis nå. Det gjør alt mye enklere, og det gagner både oss og publikum. sier Tonning.

Onsdag denne uken ble 110-sentralen og brannvesenet i Haugesund også koblet på det nye nødnettet, mens AMK skal på tidlig i 2015.

– Når alle de tre nødetatene er tilkoblet vil det nye nødnettet fungere enda bedre. Det vil være bra å være samkoblet fordi da kan helse, politi og brann samarbeide bedre når det skjer store ulykker eller hendelser som involverer alle etatene, sier Tonning.