NRK Meny
Normal

Politiet måtte legge inn årene i natt

Det var urettferdige lag da politiet i Haugesund tok opp jakten på en mulig stjålet båt i natt.

Laster kart, vennligst vent...

Rundt klokken 04 i natt fikk politiet melding om to mørkkledde personer som var blitt observert i en hvit skjærgårdsjeep i Smedasundet. Det var Haugalandnytt som først omtalte saken.

– Båten la ut fra Hasseløy i Haugesund, og personene i båten hadde en litt snodig oppførsel. Ergo fryktet vi at båten var stjålet, sier operasjonsleder Håkon Tornes i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet rykket ut for å prøve å stoppe båten. De signaliserte til personene i båten at de ønsket at de skulle stoppe flere ganger.

– Jeg er rimelig sikker på at de så at vi ønsket kontakt med dem. De ville øyensynlig ikke ha kontakt med oss, sier Tornes.

Hit, men ikke lenger

Båten dro sørover i Karmsundet, og politiet klarte å følge etter båten til Bokn. Derfra fortsatte båten sørover, men politiet måtte legge inn årene ved Vestre Bokn.

– Hvorfor slapp de mistenkte unna?

– Fordi båtene våre ikke kjører like godt på vann, som de gjør på land. Vi hadde ikke tilgang på båt, sier Tornes.

Landfast

Politiet i Haugesund har aldri hatt politibåt. De spurte sine kolleger i sør om assistanse på sjøen, men politibåten var ikke tilgjengelig i natt. Kystvakten kunne heller ikke bidra i jakten på de mulige båttyvene.

– Burde dere hatt en egen politibåt i Haugesund?

– Ja, i en ideell verden burde det vært en politibåt i Haugesund, sier operasjonslederen.

Politiet har så langt ikke mottatt melding om stjålet båt i området.

– Dersom vi får en anmeldelse vet vi mer om hvilken båt det dreier seg om, og kan begynne å søke etter den i Sørfylket, sier han.