Videoopptak fra flyplassen i Aten kan bli borte

Det er uvisst hvor lenge opptakene blir lagret, sier gresk politi, som ikke har fått tak i nye bilder av savnede Monica Barstad. Sandnespolitiet jobber med å sikre overvåkningsbilder, og venter på svar fra mobilsporing.

Monica Barstad

Monica Barstad ble meldt savnet av familien da hun ikke kom hjem fra en ferie til Hellas.

Foto: Privat

– Vi har kontakt med gresk politi og ambassaden i Hellas for å koordinere arbeidet mellom oss, få tilgang til informasjonen som de har innhentet, få den oversatt og gjennomgått, sier politiadvokat Anne Hølland til NRK.

Gresk politi har hatt flere vitner inne til avhør i forbindelse med at Sandneskvinnen Monica Barstad (26) ble meldt savnet lørdag 8. juni. Hun har ikke gitt livstegn fra seg siden fredag. Da var hun i Aten i Hellas.

Uvisst hvor lenge videoopptak lagres

Ifølge Aftenbladet går etterforskningen sakte, og videoopptak fra flyplassen kan være i ferd med å forsvinne.

– Videoopptakene fra flyplassen i Aten tilhører et privat vaktselskap som håndterer sikkerheten på flyplassen. Skal vi ha innsyn i dette materialet i forbindelse med en kriminalsak må vi først sende en formell henvendelse til vaktselskapet, sier to polititjenestemenn i Aten til avisen.

Ifølge dem er det uvisst hvor lenge opptakene lagres.

– Jeg kjenner ikke om dette er problematisk. til Å innhente eventuelle overvåkningsvideoer blant annet fra flyplassen i Aten, er en av tingene vi jobber med, sier Hølland.

Venter på mobilsporing

I Sandnes jobber fire politietterforskere med forsvinningssaken. De har hentet inn vitneavhør, utskrift av teletrafikkdata som viser aktivitet på telefonen og informasjon om kontobevegelser.

– Nå er vi i gang med å gjennomgå informasjonen vi har hentet inn. Vi jobber med å finne sammenhenger og lage en tidslinje, sier Hølland.

– Vi venter fortsatt på å få utskrift fra basestasjonssøk. Det vil si informasjon om telefonen har vært påskrudd og i så fall hvor den har fysisk befunnet seg, legger hun til.

Ifølge Aftenbladet har også politiet i Hellas dårlig teknisk utstyr som ikke lar dem motta bilder elektronisk.

Monicas bror Runar Barstad Egeland sier til avisen at politiet ikke kunne ta imot et bilde han prøvde å sende dem digitalt.

Politiet i Sandnes har fått flere tips etter at 26 år gamle Monica Barstad fra Hommersåk ble meldt savnet på ferie i Hellas. Faren har fått opplysninger i Hellas om at datteren kan ha reist til Santorini, og leter nå der.

ARKIVVIDEO: Etterforsker forsvinningen til Monica Barstad (26).