Hopp til innhold

Tenåringer pågrepet etter to knivran

To eldre kvinner skal ha blitt forsøkt ranet av tre gutter i alderen 15–17 år på Storhaug i Stavanger. Guttene truet den ene kvinnen med kniv. Væpna politi har pågrepet guttene.

Opheimsgata på Storhaug

Det første ranet skjedde i Opheimsgata på Storhaug i Stavanger. Her ble en eldre kvinne ranet av tre tenåringsgutter. Kort tid etter skjedde det samme i ei nabogate.

Foto: Erik Waage / NRK

Politiet sendte alt tilgjengelig mannskap til Storhaug i Stavanger for å lete etter de tre guttene. Politiet var bevæpna.

Klokka 15.07 melder politiet at de har pågrepet guttene, som er i alderen 15–17 år.

Det var klokka 14.10 torsdag at politiet fikk melding om at en eldre kvinne var blitt ranet med kniv i Opheimsgata på Storhaug i Stavanger.

– Hun fikk beskjed om å tømme lommene, men det er ukjent om hun ble fraranet noe. Vi er i kontakt med henne og får en forklaring, sa Toralv Skårland, operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Kort tid etter kom en ny melding: Denne gang hadde en eldre kvinne blitt ranet rett i nærheten, denne gang i Karlsminnegata.

– Alvorlig sak

Politiet avhørte ofrene på stedet. Det er ikke meldt om personskade.

– Dette er en alvorlig sak, sier operasjonslederen.

Det var ifølge politiet «gode vitneobservasjoner og godt politiarbeid på stedet» som førte fram til pågripelsene. Politiet jobber videre med vitneavhør og undersøkelser på stedet.

Ranene skjedde på Storhaug i Stavanger. Politiet har pågrepet tre gutter i alderen 15–17 år.

Klokken 17.30 kan politiadvokat Per Terje Brundtland si dette om saken:

– Kvinnen som ble forsøkt ranet i Karlsminnegata har vært i avhør. Hun ble ikke frastjålet noe, men ble truet med kniv. Kvinnen som skal ha blitt ranet i Opheimsgata er ikke avhørt enda.