– Barnefamilier måtte jages bort fra sjøen

Barnefamilier og små barn måtte jages bort fra moloen på Ferkingstad på Karmøy. Politiet har nå sperret av flere områder langs kysten, og ber folk holde seg unna sjøen.

Politisperring Ferkingstad

Flere områder er sperret for folk som vil se på bølgene.

Foto: Kjell Bua

Mange folk vil tett på for å se de høye bølgene og naturkreftene som er i sving når ekstremværet Urd kommer innover kysten. Det skaper farlige situasjoner.

Blant annet på Ferkingstad på Karmøy hvor flere barnefamilier oppholdt seg ved sjøen.

– Alle er nysgjerrige på bølgene, men i dag var det mange barnefamilier og små unger som folk hadde med seg. Det reagerer jeg på. Jeg begynner virkelig å lure om folk ikke er mer glad i livet enn det, sier han, sier Kjell Bua.

– Vi fikk jaget folk bort og jeg kontaktet politiet som stengte av området få minutter senere, sier han.

Flere steder sperret av

Både moloen på Ferkingstad på Karmøy og stien ut til Kvalen fyr og områder i Kvalsvik i Haugesund er sperret av på grunn av det ekstreme uværet, opplyser politiet.

– Det er sterke naturkrefter og vi oppfordrer folk om å holde seg langt unna sjøen. Hvis folk må ut i stormen må de holde seg på trygge områder, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Rune Plassen.

Vil øke utover kvelden

I en fersk prognose forteller meteorologene at full og tidvis sterk storm vil treffe Vestlandet nå i ettermiddag og kveld. Det blir vindkast på 35–45 meter per sekund og maksimal bølgehøyde på 20–25 meter. I Nordsjøen er det allerede målt vindkast på 40 meter i sekundet og vinden vil øke utover kvelden.

– Det er farlig, og vi har opplevd at folk har blitt tatt av stormen og sjøen tidligere, sier Plassen.

– Oppholder seg fortsatt i området

Bua, som jobber som frilansfotograf har sett mange stormer før, men i dag oppholdt han seg langt unna sjøen.

– Jeg har sett mye galskap som fotograf, og jeg har ikke lyst å bli en del av statistikken på dem som har blitt tatt av stormen, sier han.

Bua forteller at moloen er stengt av, men at det fortsatt er mange som oppholder seg i området rundt.

– Det står fortsatt folk i området rundt moloen. Det er ikke til å anbefale.