Truet politiet med øks – ble skutt i leggen

En mann ble skutt i leggen av politiet i Stavanger etter å ha utagert i sentrum. Han er fraktet til sykehus og ikke livstruende skadet.

mann skutt i Stavanger

Området rundt Valbergtårnet i Stavanger sentrum er sperret av etter at en mann er skutt i foten av politiet.

Foto: Anders Fehn / NRK

En 29 år gammel mann ble i 15.30-tiden i ettermiddag skutt av politiet i etter at han oppførte seg truende ved Valbergtårnet i Stavanger sentrum.

– Det kom inn flere meldinger fra publikum om en mannsperson som gikk rundt i gatene med en våpenlignende gjenstand, mulig en kniv. Politiet bevæpnet seg og ved Valbergtårnet gikk mannen mot politiet med en øks, sier Hanne Nybø Andresen, politiets innsatsleder på stedet til NRK.

Hanne Nybø Andresen

Hanne Nybø Andresen, innsatsleder på stedet.

Foto: Leo Kramer

– Vi fikk meldinger om en mann som oppførte seg ustabilt og truende. Mannen bar noe som så ut som en kniv, vi sendte ut patruljer og jeg ga bevæpningsordre, sier operasjonsleder Charles Bøgild til VG, som først omtalte saken.

– Han ble skutt én gang i foten, behandlet på stedet og kjørt til sykehus for videre behandling der, sier Andresen.

Mannen er en 29 år gammel norsk statsborger som var kjent for politiet fra før. Han er nå innlagt ved Stavanger universitetssjukehus og behandles for skuddskader i leggen.

En mann har blitt skutt i foten av politiet i Stavanger etter å ha utagert i sentrum. Han er fraktet til sykehus og ikke livstruende skadet.

VIDEO: Krimteknikerne har ankommet åstedet der en mann ble skutt i Stavanger sentrum.

Flere vitner

Det er en restaurant med uteservering like ved, og det var flere vitner til hendelsen. En av dem sier til NRK at de hørte mannen før de kunne se han. Han lagde mye bråk og leven, og politiet kom løpende etter ham.

Flere vitner bekrefter at de hørte politiet varsle at de kom til å skyte før de gjorde det. Da kastet flere av dem seg ned på bakken, eller gjemte seg bak bord og stoler på uteserveringen.

Politiets kriminalteknikere gjør undersøkelser på stedet, og de involverte tjenestepersonene blir tatt hånd om i henhold til politidistriktets rutiner.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen, opplyser jourhavende jurist Sveinung Andreas Andersen i Sør-Vest politidistrikt.

Mann skutt i Stavanger
Foto: Leo Kramer