NRK Meny
Normal

Politiet står fortsatt uten spor etter dødsfallet i Egersund

– Det siste døgnet har ikke saken blitt tilført vesentlig ny informasjon, sier politiet, og etterlyser observasjoner og tips i saken.

Strandgaten

Politiet vet fortsatt veldig lite om hva som skjedde i leiligheten i Strandgaten i Egersund der 23 år gamle Espen Aase omkom.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

– Saken etterforskes fortsatt som en undersøkelsessak og det er ikke dokumentasjon for at noe kriminelt har ført til at en person er død, opplyser etterforskningsleder Arne Lindland ved Eigersund Politistasjon.

I over tre døgn har politiet etterforsket saken der 23 år gamle Espen Aase ble funnet død etter at naboer hadde meldt fra om bråk i en leilighet i Strandgaten i Egersund. En 78-åring ble funnet alvorlig skadd i samme leilighet.

Døde av forblødning

I går viste obduksjonsrapporten at Aase døde av forblødning. Det er ingen ting som tyder på at de to kjente mennene hverandre fra før, eller at de hadde hatt kontakt med hverandre før hendelsen. Ingen av dem var kjenninger av politiet.

– Det siste døgnet har ikke saken blitt tilført vesentlig ny informasjon. Politiet fortsetter med avhør av vitner og innhenting av informasjon. Politiet er fortsatt interessert i observasjoner og informasjon i saken, skriver Lindlandi en pressemelding.

78-åringen avhøres trolig i neste uke

78-åringen ble brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Der ligger han fremdeles. Han skal være ved bevissthet, men kan heller ikke i dag bli avhørt.

– Huseier er fortsatt ikke i stand til å bli avhørt og avhør vil ikke bli foretatt før tidligst ut i neste uke, opplyser politiet.

Onsdag var 15 vitner avhørt, inkludert kvinnen som var i leiligheten om morgenen 1. nyttårsdag. Politiet tror ikke det var flere i boligen enn de tre.

Strandgaten Egersund

1. januar ble to bevisstløse mennesker funnet i en leilighet i Strandgaten i Egersund.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK