NRK Meny
Normal

Facebook nekter politiet Monica-informasjon

Sandnespolitiet hadde søkt Facebook om innsyn i savnede Monica Barstad (26) sin Facebook-konto. I dag kom avslaget.

Monica Barstad facebook

Det siste noen har hørt fra henne Monica Barstad, er tekstmeldingen hun sendte faren sist fredag kveld. Facebook vil ikke gi ut informasjon om 26-åringen.

Foto: Skjermdump/Facebook

– Vi har blant annet bedt Facebook om tilgang til Monicas private meldinger for å se hvem hun kan vært i kontakt med. Facebook har foreløpig avslått vårt ønske og vi må finne ut hva Facebook krever for å utlevere dette materialet, sier politiadvokat Anne Hølland til Stavanger Aftenblad.

Det siste noen har hørt fra Monica Barstad (26), er tekstmeldingen hun sendte faren sist fredag kveld.

– Gjennom den savnedes familie har vi tilgang til de siste statusoppdateringene og veggen hennes. Men vi ønsker også tilgang til hennes private, skjulte meldinger, sier Hølland til avisen.

Venter på mobilsporing

I Sandnes jobber fire politietterforskere med forsvinningssaken. De har hentet inn vitneavhør, utskrift av teletrafikkdata som viser aktivitet på telefonen og informasjon om kontobevegelser.

– Nå er vi i gang med å gjennomgå informasjonen vi har hentet inn. Vi jobber med å finne sammenhenger og lage en tidslinje, sier Hølland til NRK.

– Vi venter fortsatt på å få utskrift fra basestasjonssøk. Det vil si informasjon om telefonen har vært påskrudd og i så fall hvor den har fysisk befunnet seg, legger hun til.

Har lett i Hellas siden søndag

Inge Osaland, som er far til Monica, har sammen med sin samboer lett etter datteren i Aten og på Santorini siden søndag.

– Vi har vært på hotellene der Monica har vært, og snakket med de samme folkene som hun har snakket med. Det er skikkelige folk og som opplevde Monica som ei skikkelig jente, og som godt skjønner vår fortvilelse. Når vi spør hva hun har gjort på de forskjellige stedene sier de at hun har solt seg, gått ut for å spise middag og slikt, sier Osaland til Aftenbladet.