Hopp til innhold

Mishandla katter har blitt hengt opp i tre og gjerder i Haugesund

– Dersom du bor i Nordre bydel i Haugesund bør du holde katten din innendørs om natta, advarer veterinær Pål Audun Skagseth. Den siste uken har fire katter blitt mishandlet på bestialsk vis i nabolaget hans.

Veterinær Pål Audun Skagseth

Veterinær Pål Audun Skagseth beskriver kattedrapene som fryktelige.

Foto: Therese Espeland / NRK

– Det er ikke bare bestialsk, det er fryktelig. Det er slikt en har hørt om, men tror at en aldri kommer borti, sier veterinær i Haugesund Pål Audun Skagseth.

Siden 16. mai er fire kattedrap meldt til politiet i Haugesund. Dyrene er stygt mishandlede og har blitt funnet hengende fra tre og gjerder i Nordre bydel i Haugesund.

– Jeg ble helt kald

Skagseth har sett mange skadde og døde dyr, men ble sjokkert da han fant en av kattene i forrige uke.

– Jeg ble helt kald, og trodde ikke det jeg så. Det var fryktelig brutalt, sier han.

Politiet i Haugesund har ennå ikke mottatt tips i saken. Politiførstebetjent, Torbjørn Nervik, ønsker å komme i kontakt med vitner og andre som vet noe om kattedrapene.

– I slike saker er vi veldig avhengige av publikumstips. Dette er en særdeles dårlig måte å oppføre seg mot dyr på og det er selvfølgelig straffbart, sier Nervik.

Politiet mistenker unge gjerningspersoner

Men selv om politiet ennå ikke har mottatt noen tips i sak har de begynt å lete etter de skyldige.

– Vi mistenker at det kan være unge folk som står bak kattetorturen. Vi oppsøker derfor steder der hvor unge møtes, sier han.

Veterinær Skagseth, som bor i området hvor kattene er funnet, mener folk er mer bekymret for husdyrene sine etter de bestialske kattedrapene.

– Folk som har hørt om det er engstelige, og jeg vil si at de som bor i området bør holde katten sin inne om natten, sier han.

Flere nyheter fra Rogaland

Tomine Walmsness

Sjå distriktsnyheitene 19:45