NRK Meny
Normal

Politiet aksjonerte mot Fonn

Fikk tips av ordføreren i Eigersund om utslippet av fiskefett.

Politi, illustrasjon

Politiet tok prøver av vannet ved Fonn. Disponent Torger Torgersen til venstre i bildet sier til NRK at noe utslipp må man regne med når det drives fiskeindustri i havnen.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Torsdag ettermiddag var det nok et stort fettutslipp i Egersund havn. Fettet kommer fra fiskeindustribedriften Fonn hvor de for tiden lager matjesild. De mange fettutslippene har fått folk til å reagere fordi fettet legger seg på båter og griser til havnen. Torsdag ettermiddag tok ordfører Terje Jørgensen jr affære og ringte til politiet.

- Nå er det nok, sier Jørgensen

Fettutslipp fra Fonn Egersund

Politiet tok bilde av fettutslippet torsdag fra Fonn.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Politiet rykket ut og tok prøver av vannet ved kaikanten til Fonn. Politiet vil opprette en sak på fettutslippet torsdag. Fra før etterforsker politiet et utslipp tidligere i uken.

Fylkesmannen har pålagt bedriften å stoppe de ulovlige utslippene. Fristen var satt til 1. mai i år, men bedriften ba om utsettelse til 1. august. Om utslippet torsdag sa disponent Torger M. Torgersen dette:

- Noe utslipp må man regne med når vi driver fiskeindustri i havnen.

Bedriften skal også ha gjort tester med bruk av kjemikalier i vannet for å bli kvitt fettet. Det gjorde at fettet så ut som melk i havna.