NRK Meny
Normal

– Vi ble snytt for et straffespark

Asle Andersen mener Sandnes Ulf burde beholdt alle poengene i serieåpningen.

Asle Andersen etter Odd-kampen

– Det er utrolig kjipt hvis det viser seg at vi ble snytt for et soleklart på 1–0. Da hadde det vært tre poeng og 2–0 til oss.

Sandnes-trener Asle Andersen har sett videoen fra situasjonen der Kent Håvard Eriksen ble lagt i bakken, og er sikker i sin sak.

– Det så klart ut for meg. Jeg pratet litt med dommeren og rett etter kampen. Han var veldig i tvil og innrømmer selv at han klanskje snøt oss for et straffespark, sier Sandnes-treneren.

– Utilgivelig

Sandnes Ulf og Odd delte poengene etter 1–1 i en litt småkjedelig serieåpning søndag.

Fjorårets toppscorer Frode Johnsen reddet det ene poeng for Odd etter at Sandnes Ulf hadde tatt ledelsen kvarteret før slutt ved sin nyervervelse Steven Lennon.

Sandnes Ulf-Odd

Sandnes Ulf og Odd var best i en omgang hver i serieåpningen

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Asle Andersen mente at laget hans stort sett hadde god kontroll på Frode Johnsen det meste av kampen.

– Vi glapp helt på slutten. Det er utrolig bittert at vi gir fra oss poeng på en dødball. Det er litt utilgivelig at vi slipper ham så enkelt til når vi vet hvor god han er, sier Andersen.

I fjor reddet Sandnes Ulf så vidt plassen eliteserien. Odd hadde heller ingen stor sesong og havnet på en 7.-plass. Tilsvarende kamp i fjor endte 4–2 til Odd, men lagene var ikke i nærheten av å skape like mange sjanser til å klare det.

– Slapp Odd utrolig lite til

Odd var det førende laget det meste av 1. omgang. Det var lite hjemmelagets ensomme spiss Kent Håvard Eriksen fikk gjort mot Odds solide midtforsvar med Fredrik Semb Berge og Steffen Hagen.

I Odd-angrepet skulle det meste handle om innlegg til Frode Johnsen. Derfor ble jobben også relativt enkelt for Sandnes Ulfs forsvar som egent ikke ble satt på noen alvorlige prøver.

Sandnes Ulf-Odd

Aksel Berget Skjølsvik og Sandnes Ulf dominerte i andre omgang og tok et fortjent poeng i serieåpningen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Jeg synes vi var veldig solide. Sto veldig godt i den bakre fireren og slapp Odd utrolig lite til, sier Asle Andersen.

Sandnes-treneren mener laget har mer å gå på offensivt.

– Tiden får vise hvordan dette Sandnes-laget ser ut sammenlignet med fjorårsmodellen, sier Andersen.

Fortjent poengdeling

Det var et litt friskere hjemmelag som kom banen etter hvilen, men ballen ble ikke overraskende likevel værende mye på midtbanen.

Sandnes Ulf hadde en god mulighet da hjemmelagets nyervervelse Steven Lennon fikk lagt inn i feltet. Håvard Storbæk sto imidlertid perfekt plassert og fikk avverget.

Kvarteret før slutt var Lennon framme på en retur. Andre Hansen fikk bare slått skuddet fra Eriksen hvor skotten fikk det enkelt.

Odd hadde veldig mange cornere før pause de ikke klart å utnytte. Fem minutter før slo imidlertid Johnsen til og stanget en corner i mål fra første stolpe. Lagene hadde en omgang hver seg slik at poengdeling var fullt fortjent.

Dag Eilev Fagermo

Dag Eilev Fagermo legger ikke skjul på at Frode Johnsen er en viktig matchvinner for Skienslaget.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

– Vi er et bedre lag enn Sandnes-Ulf

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen. Så er jeg litt skuffet over bare å få ett poeng, for jeg mener vi er et bedre lag enn Sandnes Ulf.

Det sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo. Han legger ikke skjul på at Frode Johnsen er en viktig matchvinner for Skienslaget.

– Det er veldig viktig for oss, og viktig for Frode at han får den med en gang. Det viser at toppscoreren i Tippeligaen i fjor fortsatt er «still going». det skaper frykt hos de lagene som skal møte oss, sier Fagermo.