NRK Meny
Normal

Pøblene fikk 700 000 kroner

- Pengene fra regjeringen er alfa omega, sier pøbelideolog Eddie Eidsvåg. Nå er det ønske om et nasjonalt Pøbelprosjekt.

Eddie Eidsvåg
Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Kunnskapsdepartementet har gitt 700 000 kroner til Pøbelprosjektet, og vil sikre driften ut 2009.

- Vi har hatt veldig god støtte fra de rødgrønne hele tiden. I dag har de sagt at de vil sikre diften ut året, og gi oss ytterligere 700 000 kroner, sier pøbelideolog Eiddie Eidsvåg.

Pøbelprosjektet har fått løfter om støtte også fremover.

- Så vil de ha en dialog med oss på hvordan vi skal løse saken, slik at vi kan bli fullfinansiert fra 2010. Dette er er Hallgeir Langeland som virkelig har slåss, og fått dette til, sier Eidsvåg.

Pøbelprosjektet har til hensikt å hjelpe ungdom som har falt ut av den videregående skole, tilbake til skolen eller ut i fast arbeid, skriver Pøbelprosjektet på egen nettside.

- Vil nå ut i hele landet

Pøbelprosjektet har solgt B-aksjer for å drifte prosjektet, men Eidsvåg har ønsket å sette prosjektet på den politiske dagorden før valget for å prøve å få fullfinansiert pøbelprosjektet.

I dag ble det kjent at han har sendt et åpent brev til partilederne, der prosjektledelsen ber politikerne om å fullfinanisere tilbudet . Svaret kom nok raskere enn han hadde drømt om, for penger fra regjeringen kom på dagen.

- Pøbelprosjektet er følgt av Kristin Halvorsen og Bård vegard Solhjell - toppene i SV som et meget interessant prosjekt. Jeg har stor tro på at vi kan være med på å bidra til at det kommer ut til hele landet, og med en annen finansieringsform enn prosjektet har i dag, sier Hallgeir Langeland.

- Må inn med ekstraordinære tiltak

Ifølge Langeland er prosjektet ekstra viktig i dagens arbeidsmarked.

- Arbeidsmarkedsituasjonen for den aldersgruppen som Pøbelprosjektet jobber med er vanskelig som vi ser i dagens media. Derfor må vi inn med ekstraordinære tiltak, og gode tiltak. Eidsvåg og Pøbelprosjektet er et tiltak som kan bidra til å hjelpe de ungdommene som havner i denne køen, sier Langeland.

Blir dette dyrt?

- Nei, dette blir billig. Vi må huske på at hvis ungdom blir ledige så finner de gjerne på noe annet. Hvis vi får de til å ta utdanning eller inn i arbeid, slik pøbelprosjektet gjør, så er det billige løsninger for samfunnet, sier Langeland.

- Nå kan vi ta inn flere

Pøbelideolog Eidsvåg håper at finansieringen også kan gi rom for å jobbe med ungdom som har rusproblemer.

- Dette betyr at vi kan sikre driften, nå kan vi ta inn flere ungdommer. Nå kan vi senke skuldrene og konsentrere oss å gjøre en best mulig jobb for pøblene.

Les og:

- Pøbelprosjektet er viktig