NRK Meny
Normal

Plutselig måtte han være storebror

For litt over ett år siden mistet Kjetil Fevang sin bror, kollega og bestevenn Thomas Fevang. Plutselig var han familiens storebror og klippe, samtidig som han måtte kjempe sitt livs kamp mot sorgen.

For litt over ett år siden mistet Kjetil Fevang sin bror, kollega og bestevenn Thomas Fevang. Plutselig var han familiens storebror og klippe, samtidig som han måtte kjempe sitt livs kamp mot sorgen. Se minidokumentaren om livet etter Thomas Fevang. En film av Ane Lyngstad Oltedal og Hanne Høyland.

En dokumentar av Ane Lyngstad Oltedal og Hanne Høyland.

Minnestund for Thomas Fevang

Minnestund for Thomas Fevang utenfor barbersalongen.

Foto: Anders Fehn / NRK

I dag bærer Kjetil Fevang to kors i ansiktet. Det ene er for lillebror Stian, som aldri vokste opp, mens det andre er for storebror Thomas, som døde av en overdose, bare 26 år gammel. Dødsfallet kom som et sjokk på Kjetil og familien.

Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å miste en del av seg selv. Slik følte Kjetil Fevang det, da broren hans gikk bort.

Bare noen år tidligere hadde de to sammen startet Brødrene Fevangs barberstue, deres livs drøm. De delte mye, og var som oftest å finne sammen. Var de ikke på jobb, så var de på trening sammen. I en lengre periode bodde de også under samme tak. De var kjent i kroppsbyggermiljøet og for sine mange tatoveringer. Hele byen visste hvem brødrene Fevang var.

Men så plutselig og helt uventet er livet slutt for Thomas, mens Kjetil må trå de tunge skrittene videre. Han må holde liv i barberstuen, være storebror og kjæreste. Det har vært et tøft år, men i enden av tunnelen er det et lys. Brorskapet med de gjenlevende brødrene Morten og Anders er sterkere enn noensinne, og sammen skal de drive Brødrene Fevangs barberstue.

«BROREN» En dokumentar om å miste en del av seg selv

«BROREN» En dokumentar om å miste en del av seg selv.

Foto: Hanne Høyland og Ane Lyngstad Oltedal