NRK Meny
Normal

Plukker fortsatt opp tømmer fra fjorden

I går startet Kystverket jobben med å plukke opp trelast som et skip hadde mistet i Nordsjøen. I dag måtte de kalle inn forsterkninger på grunn av vanskelige forhold.

Tømmer utenfor Torvastad

I går traff en stor mengde tømmer land på Torvastad på Karmøy.

Foto: Kristian Eidesvik

På tirsdag klokka 17 meldte det maltaregistrerte lasteskipet MV KERGI på vei fra Arkangelsk i Russland til Hull i England, at de hadde mistet rundt 1000 kubikkmeter trelast omtrent 30 nautiske mil sørvest av Karmøy.

I går klokka 11.00 fikk Kystverket rapport om at store mengder trelast hadde nådd Kveitevika ved Torvastad på Karmøy. Karmsund Havn sendte da ut en vaktbåt med ekstra mannskap, og fikk i tillegg hjelp av fire lokale båter til opprydningen.

I morges ble det igjen oppdaget trelast på avveie, denne gangen nord for Karmøy på veg øst for Røvær. Det er også observert et belte av trelast mellom Store Bleiskjær og Ramsholmane.

På grunn av sterk sydøstlig vind blir nå Bømlo og Sveio kommune med på opprydningen.

Opprydning av tømmer

Mange ble satt inn for å rydde opp tømmeret, men jobben er ikke ferdig ennå.

Foto: Kristian Eidesvik

– Vanskelige forhold

– Arbeidet fortsetter for fullt med forsøk på å sikre lasten som er kommet på land, samt opphenting fra sjø, sier havnedirektør Tore Gautesen ved Karmsund Havn.

Han klarer ikke å anslå hvor mye tømmer som er hentet opp fra sjøen på grunn av mange involverte.

– På grunn av de rådende værforholdene er arbeidet med samling og opphenting av trelasten svært krevende. Det er varslet sterk kuling fra vest/sørvest i området i morgen fredag, sier han.

Derfor skal havnevesenet vurdere om arbeidet kan gjenopptas og gjennomføres på en sikker måte for de involverte når dagslyset kommer tilbake.