NRK Meny
Normal

Plattform stengt etter strømstans

Statoils Visund-plattform i Nordsjøen er stengt etter en strømstans. 84 medarbeidere er flyttet til Gullfaks A.

Visund

Visund-plattformen i Nordsjøen mistet strømmen i går klokken 15:00.

Foto: Kjetil Alsvik / Statoil / Kjetil Alsvik

Visund-plattformen mistet strømmen klokken 15:00 søndag ettermiddag. Da ble 84 medarbeidere fløyet med helikopter til Gullfaks A-plattformen, skriver Aftenbladet.

Visund

Visund-feltet ligger i Nordsjøen.

Foto: Statoil

Produksjonen ble stengt den, men 44 medarbeidere ble igjen på plattformen for å holde den i gang, finne årsaken til strømstansen og utbedre feilen.

– I dag har vi flydd ut teknisk personell som skal bistå de som allerede jobber med å finne ut hva som forårsaket strømbruddet, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til NRK.

Det er ifølge han for tidlig å si når strømmen kan være tilbake på plattformen.

– Det er fremdeles usikkert hva strømbruddet skyldtes og hva som skal til for å reparere det. Vi jobber med saken og håper det går så fort som mulig, sier Eek.

Personell fraktet i land

84 personer ble forflyttet til Gullfaks A-plattformen, og flere av dem har i dag blitt fraktet i land.

– Om bord på Visund har vi nå et nødaggregat i gang, som holder de nødvendige funksjonene i gang. Det går på diesel som vi sender fra land, sier han.

Olje- og gassfeltet Visund, ligger i blokk 34/8 og 34/7 i Nordsjøen, 22 kilometer nordøst for Gullfaks-feltet i Tampen-området. Feltet er bygget ut med en flytende bore-, prosesserings- og boligplattform.

Statoil er operatør på feltet, og øvrige lisenshavere er Petoro (30 prosent), ConocoPhillips (9,10 prosent) og Total E & amp;P Norge (7,70 prosent).