Han ber hundeeiere om å holde øynene åpne

Politiet ga mannen som skremte hunde-eiere med oppslag om revesakser i Sørmarka tolv timer på å fjerne plakatene. Lederen for Hundehjelpen føler seg likevel ikke helt trygg.

Politiet ga mannen som skremte hunde-eiere med oppslag om revesakser i Sørmarka tolv timer på å fjerne plakatene. Lederen for Hundehjelpen føler seg likevel ikke helt trygg.

SE VIDEO: Magnus Winther i Hundehjelpen slipper ikke løs hunden sin før han er sikker på at det ikke finnes revesakser i terrenget i Sørmarka.

Advarsel i Sørmarka

Disse plakatene ble hengt opp i Sørmarka for å skremme bort løshunder.

Foto: Leserbilde

– Politiet har vært i kontakt med begge parter. Både den som meldte fra om plakatene til oss, og den som hengte dem opp. Han har fått beskjed om at dette skal ned igjen. Han fikk tolv timer på seg til å fjerne plakatene.

Det sier seksjonsleder i Rogaland politidistrikt Egil Vestvik til NRK. Politiet mener det dreier seg om «tomme trusler».

– Det er ikke revesakser ute i terrenget. Dette var bare for å skremme, sier Vestvik.

– Har mannen begått noe lovbrudd ved å henge opp disse lappene?

– Folk kan fort føle seg truet. Så i tilfelle vil det være i forbindelse med trusler. Hvis det kom en anmeldelse, måtte juristen se på dette for å vurdere om det er et lovbrudd, sier Vestvik.

Dersom det ikke skulle komme anmeldelser, mener politiet at de er ferdig med saken.

Audhild Mæland

Hundeeier Audhild Mæland var på vei til jobb da NRK traff henne i Sørmarka i morges. Hun går tur i området med de tre hundene sine minst to ganger for dagen.

Foto: Silje Bråstad / NRK

– Kjempetrist lesning

– Det var kjempetrist lesing. Her springer både rådyr og kaniner. Barn leker i skogen. Det er og mange hunder her. Det er ufattelig at noe sånt kan settes opp som en trussel.

Hundeeier Audhild Mæland var på vei til jobb da NRK traff henne i Sørmarka i morges. Hun går tur i området med de tre hundene sine minst to ganger for dagen.

– Det er trist at vi ikke kan leve bedre side ved side, men at sånne plakater kan dukke opp i vårt samfunn. Det synes jeg er trist, sier hun.

– 30 lite synlige revefeller

Dette er teksten på plakatene som hang flere steder i Sørmarka onsdag, men som var fjernet torsdag morgen.

Plakater fjernet

Plakatene i Sørmarka var fjernet torsdag morgen.

Foto: Silje Bråstad / NRK

Hundeeiere oppfordres til å holde hundene i bånd i dette området.

Det er lagt ut ca 30 lite synlige revefeller i bekjempelse mot løshunder. Havner hunden i fellen blir labben kuttet tvers av og den vil blø i hel i løpet av kort tid.

Så er de glad i hunden deres hold den i bånd.

Disse plakatene var hengt opp på stolper flere steder i Sørmarka. I dette området er det båndtvang unntatt området sør og øst for tunnelen på motorveien.

– Hold hundene i bånd

– Du slipper ikke hunden din løs hvis du ikke har kontroll på den. Bare fordi det ikke er båndtvang, skal du ikke slippe den løs med mindre du har kontroll på den.

Magnus Winther, hundhjelpen

Magnus Winther i Hundehjelpen legger ikke skjul på at løse hunder kan være en trussel mot omgivelsene. Han mener at hundeeiere bør holde hundene i bånd i området inntil de kan være sikre på at det ikke er plassert ut revefeller.

Foto: Silje Bråstad / NRK

Magnus Winther i Hundehjelpen legger ikke skjul på at løse hunder i noen tilfeller kan være en trussel mot omgivelsene. Han mener at hundeeiere bør holde hundene i bånd i området inntil de kan være sikre på at det ikke er plassert ut revefeller.

– Du kan aldri vite. Jeg hadde i alle fall ikke sluppet løs min hund. Mest sannsynlig er dette bare skremselspropaganda, men det hadde vært uansvarlig å ikke ta til etterretning at det kan ligge noe, sier Winther.

Mistet tre påfugler

NRK-Rogaland har vært i kontakt med mannen som kom med truslene. Han innrømmer at det ikke var en god ide og bekrefter at han har tatt ned de tre plakatene han satte opp.

Mannen sier også at han aldri har satt ut revesakser, og at dette bare var en tom trussel.

Mannen bur like på østsiden av Sørmarka-området. Han har påfugler i hagen sin. Tre av dem er drept av løse hunder i løpet av det siste året. Trusselen var en reaksjon på det, sier mannen som vil være anonym.

Mannen som hengte opp plakatene ble i ettermiddag meldt til politiet.