NRK Meny
Normal

Pimpong klar for Viking

Rasak Pimpong skrev i dag under en fireårs-kontrakt med Viking. Nå gleder ghaneseren seg til å bli gjenforent med sin "far", Peter Ijeh.

Razak Pimpong
Foto: Kaj Hjertnes / NRK

Pimpong kommer fra danske FC København, der han i fjor vår var lagkamerat med Vikings storscorer Peter Ijeh.

- Peter var nesten som en far for meg i FCK. Jeg har sett hva han har gjort her og nå vil jeg også gjøre mitt beste, sier Pimpong til Vikings hjemmesider.

Mange kjøp

Viking har i lang tid jobbet med å sikre seg 24-åringen fra Ghana. Mandag kveld kom klubben til enighet med FC København, og da ble det virkelig fart i overgangssaken. Pimpong kom til Stavanger ved 14-tiden tirsdag, gjennomførte en medisinsk sjekk, skrev under avtalen som binder ham til Viking ut 2010-sesongen, og returnerte med fly til København fire timer senere.

Dermed avsluttet Viking sin forholdsvis hektiske vår-shopping fire dager før overgangsvinduet stenger.

I løpet av denne handlerunden har Viking sikret seg Børre Steenslid (fra Sogndal), Hannes Sigurdsson (Brøndby), Maurice Ross (Millwall), Höskuldur Eiriksson (lån fra Vikingur) og nå altså Razak Pimpong. I tillegg kommer Thomas Myhre fra Charlton til sommeren.

- Et skoleeksempel

Med Razak Pimpong får Viking en fersk VM-spiller i troppen. I Tyskland sist sommer spilte "Pim" tre kamper for Ghana. Han spilte også i OL i 2004.

Mange ikke-europeiske spillere som har kommet til norsk fotball de siste sesongene, har slitt med å finne seg til rette. I Viking har nigerianske Peter Ijeh vært et klart unntak, og klubben tror Pimpong blir det samme. Felles for de to er at de allerede har flere års erfaring fra skandinaviske klubber.

Pimpong kom til danske FC Midtjylland allerede som 17-åring. Etter flere gode sesonger der ble han hentet til storklubben FC København.

- Pimpong har vært et skoleeksempel når det gjelder integrering. Han har som person fungeret fra første stund og har bidratt både på treningsfeltet og i garderoben, sier FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

"Pim" ble imidlertid aldri noen stor suksess i København. Han står med 37 kamper - de fleste av dem som innbytter, og bare ett mål. Det kom mot Lillestrøm i fjorårets Royal League-finale.

- Dessverre er det ikke blitt så mye spilletid som vi og Pimpong hadde håpet og trodd. Vi ser dette som et godt skifte for alle parter og klubben ønsker "Pim" hell og lykke i Stavanger, sier Jensen.

- Enkelt valg

Og med lite spilletid i "kongens by", sier Pimpong at det var et enkelt karrierevalg da Viking meldte seg:

- Viking er en norsk storklubb med store ambisjoner. Jeg har også store ambisjoner, og jeg skjønte at Viking var svært interessert i å satse på meg. Derfor var det forholdsvis enkelt å si ja til tilbudet deres, sier Pimpong.

Også Vikings sportsdirektør Egil Østenstad er naturligvis fornøyd:

- Dette er en spiller vi har jobbet med i lang tid. Derfor er det godt når alt går i orden. Pimpong er en spiss-type som vi savner i klubben og som gjør at vi nå har mange alternativer på topp. I tillegg kan han spille på kanten, sier Østenstad om den raske og forholdsvis kortvokste (171 cm) ghaneseren.

Pimpong trenger arbeidstillatelse i Norge, og Viking har allerede sendt sin anbefaling til Norges Fotballforbund, som skal bringe saken videre inn for utlendingsmyndighetene. Og Østenstad er optimist.

- Når du ser på bakgrunnen til de spillerne som har fått arbeidstillatelse de siste ukene, bør det ikke være noe problem for en som nylig har spilt VM-fotball, sier Østenstad.

I så fall kan Razak Pimpong være spilleklar for Viking allerede til treningskampen mot Odd Grenland førstkommende mandag.