
Utstyret er på plass
Rogalendingene får igjen et lokalt brygget øl. Fra høsten blir nemlig Rogalandspilsen produsert i Rogaland, etter å ha fått fødselshjelp fra Aas bryggeri i Drammen.
- Nå har vi fått det rette utstyret og er klar, sier disponent Harald Berentsen.
Da Ringnes la ned Tou bryggeri i fjor sommer ble det boikottaksjoner, og to nye lokale ølsorter kom på markedet.
Men begge ble brygget utenfor fylket.
Berentsens Brygghus i Egersund er først med å bygge lokalt bryggeri. Bryggeriet får en kapasitet på 4-5 millioner liter i året når det står ferdig.
Bare for rogalendinger
I starten legger de produksjonen på 1,2 millioner liter. Men Rogalandspils skal ikke ut av fylket, sier Berentsen.
- Rogalandspils er brygget for rogalendinger. Vi får heller lage annet godt å drikke til resten av landet, sier han.
Og jo bedre det går, jo flere nye arbeidsplasser blir det i Egersund.
Men konkurrenten, Lervig Aktiebryggeri, tviler på at Rogalandspils i Eigersund vil bli vurdert som lokalt øl i Stavanger-området. Det mener Morten Sædberg som er daglig leder i Lervig Aktiebryggeri.
Av: Eva Sleire og Wenche Lamo Hadland
Foto og redigering: Maja V. Aftret og Halvor Dah