– Vi kan ikke skylde dette på myndighetene

I dag fikk et trettitalls ansatte hos Risa og Stangeland Maskin beskjed om at de er uten arbeid. Hvem som har skylden er entreprenørene ikke enige om.

Permitteringer hos maskinentrepenørene

I dag fikk et trettitalls ansatte hos Risa og Stangeland Maskin beskjed om at de er uten arbeid.

– I dag har vi hatt møter med våre permitterte for å hjelpe dem i den vanskelige situasjonen de er i i forhold til NAV og hvilken hjelp de kan få der.

Det forteller Trond Viding Tvedt, som er administrerende direktør hos Risa.

Trond Viding Tvedt

Trond Viding Tvedt, som er administrerende direktør hos Risa, etterlyser innsats fra myndighetene for å unngå permitteringer.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Hver minste jobb teller nå for de store anleggsentreprenørene. Det er omtrent bråstopp på de store gode jobbene. Nå er situasjonen så kritisk for anleggsbransjen at de ansatte i Risa nærmest lever i spenning dag for dag.

Les også: Ber regjeringa skaffa fleire jobbar

Les også: Elever dropper byggfag

De ansatte blir fortløpende orientert om situasjonen.

– De forstår at vi er nødt til å gjøre dette. De er bekymret for situasjonen de og. Det er en fryktelig skjebne for den enkelte å bli permittert, og det vil vi prøve å avhjelpe så godt vi kan.

Etterlyser myndighetene

Det er de nærmeste månedene som er kritiske. Mot slutten av året kommer de store jobbene tilbake. Risa-sjefen mener regjeringen burde ha gjort noe nå for å avhjelpe den akutte krisen.

Les også: Næringslivets direktører negative til fremtiden

Les også: Arbeidsministeren: – Flere vil stå uten jobb neste år

– Dette har vi sett allerede fra i sommer og prøvet å signalisere til myndighetene for å påvirke dem til å gjøre noen ting, men vi har fått lite respons og nå er vi i den situasjonen at vi må permittere, sier Viding Tvedt.

Vil ikke syte

Olav Stangeland, hos den største entreprenøren, Stangeland maskin ser annerledes på det. Han mener bransjen må slutte å sutre.

Olav Stangeland

Olav Stangeland hos Stangeland maskin mener bransjen må slutte å sutre.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Det offentlige arbeider tregere enn vi gjør. Nå har vi kjøpt og kjøpt på utstyr, og vi kan ikke skylde dette på myndighetene, sier Stangeland.

Entreprenøren mener selskapet skal komme ut av krisen for egen maskin.

– Vi har fått noe arbeid i det siste. Så nå ser det godt ut denne måneden, og dette snur. Så jeg ser ikke den store grunnen til å syte, sier Stangeland.

Flere nyheter fra Rogaland