Normal

– Vi vil gjøre det ubehagelig for Pegida

Pegida møtes av motdemonstranter når de for første gang demonstrerer på Vestlandet og i Stavanger i kveld.

Kjæran Dahle i Nye Sos Rasisme

– Vi skal demonstrere fredelig, men vi vil gjøre det ubehagelig for Pegida, sier Kjæran Dahle i Sos Rasisme.

Foto: Erik Auglend / NRK

– Vi vet mange er enige med oss her på Vestlandet, så derfor er vi her i kveld, forteller frontperson for Pegida, Max Hermansen.

Kaspar Birkeland, Kjersti Margrethe Adelheid og Max Hermansen skal demonstrere for Pegida i Stavange

Kaspar Birkeland, Kjersti Margrethe Adelheid og Max Hermansen skal demonstrere for Pegida i Stavanger.

Foto: Erik Auglend / NRK

Han står sammen med Kjersti Margrethe Adelheid og Kaspar Birkeland. De er klare til å samle troppene før kveldens demonstrasjon for den anti-islamske organisasjonen Pegida.

Men om mange er enigemed de, så er i alle fall også mange uenige. Motmakt Stavanger vil arrangere motdemonstrasjon, og får støtte fra Nye SOS Rasisme.

Kjæran Dahle i Nye SOS Rasisme håper han kan samle så mange som 300 motdemonstranter for å markere sin uenighet.

– Det Pegida driver med er å drive rasistisk hets mot folkegrupper og religioner, og det er noe vi ikke vil ha i Stavangers gater, sier Dahle.

Vil overdøve

Også politiet har gjort seg klare for kvelden, og operasjonsleder Egil Karlsen er opptatt av at både Pegida og motdemonstrantene skal få si sitt.

– Vi vil være til stede, det er jo politiets oppgave å legge til rette for at lovlige markeringen kan avvikles på en sikker og trygg måte, sier Karlsen.

Han forteller at de er klare for å oppbemanne om situasjonen skulle tilsi det. Og selv om begge parter sier de skal demonstrere fredelig, så er Dahle klar på at de skal bli hørt.

– Vi er en fredelig demonstrasjon, men vi skal prøve å komme oss så nærme som mulig og overdøve de. Rett og slett gjøre det litt ubehagelig, sier Dahle.

Demonstrasjonen starter klokken 18.30 på torget i Stavanger. Nye Sos Rasisme starter sin demonstrasjon på Nytorget, før de marsjerer ned mot torget.