Pedersen scoret fire - kan bli benket på søndag

Det ble ingen cupbombe på Vardeneset idrettspark i kveld. Viking slo Vardeneset 5-1, og for danske Patrick Pedersen kom endelig scoringene i mørkeblått.

Viking videre i cupen

Viking er videre i cupen etter at de slo Vardeneset 5-1.

Patrick Pedersen stod nemlig for fire av scoringene, da Viking slo Vardeneset med komfortable 5-1 i kveld.

– Det var deilig! Det gjør mye for selvtilliten, etter at jeg ikke har scora på de første eliteseriekampene, sier Pedersen til NRK.

– Jeg tar dette med meg videre til helgas kamp mot Aalesund, sier han.

Håper å starte - treneren i tvil

Etter fire målløse kamper i eliteserien, håper Pedersen at kveldens firemålskamp sendte ham langt foran i spisskøen i Viking. I bortekampen mot Aalesund har han mer enn litt lyst til å starte.

– Det håper jeg på! Jeg satser på at det kommer en scoring i Aalesund, også, sier Pedersen til NRK etter kampen.

Men Viking-trener Kjell Jonevret lover ikke Pedersen en startplass på søndag.

– Det er lenge til søndag, og vi har en del treninger før det. Vi får se hvordan det ligger an mot helga. Jeg håpa at han skulle «putte» idag. Patrick har slitt litt i starten av sesongen, og det er bra at han nå er igang for oss, sier Jonevret.

Vardeneset hang med lenge

Målene lot vente på seg, men etter hvert ble det nokså tydelig hvem som var eliteserielaget på Tasta. Rett før pause smalt det to ganger bak Vardenesets keeper:

1-0 Aniekpeno Udoh får ballen på to-tre meters hold, etter at Samuel Adegbenro har kjørt slalåm mellom motspillere ute på høyrekanten. Innlegget er perfekt, og Udoh har verdens enkleste jobb med å sende Viking foran. 40 minutter spilt, og Viking tar omsider ledelsen.

2-0 En forsvarspiller hos Vardeneset glipper i et mottak, og Viking er nådeløse. Patrick Pedersen har mer enn nok tid til å plassere skuddet sitt til høyre for keeper. Dansken med sitt første for Viking. 2-0, med bare sekunder igjen av omgangen.

3-0 Nydelig innlegg fra Kristoffer Haugen som finner Patrick Pedersen. Han får gå opp helt alene og stange inn 3-0.

4-0: Klabb og babb etter en corner, før ballen detter ned hos Patrick Pedersen, som gjør hattrick.

4-1 Vardeneset får målet sitt! Viking får ikke klarert etter et innlegg, og til slutt havner ballen på syv-åtte meter. Der venter kaptein Mikal Hebnes Olsen, og han hamrer inn reduseringen for hjemmelaget.

5-1 Nydelig pasning gjennom fra innbytter Rasmus Marthinsen, og igjen er han der. Patrick Pedersen er sikker som banken i kveld, hans fjerde mål for kvelden.

Viking- Vardeneset

Mikal Hebnes Olsen fra Vardeneset smeller ballen i stolpen.

Bryne klarte seg såvidt

Det har også vært fire andre lokale oppgjør i cupen i kveld.

I kampen mellom Riska og Bryne endte kampen 3-2 til Bryne. Vard Haugesund er videre i cupen, etter at de slo Åkra IL 3–0. De får følge av Vidar, som slo Sola 3-1. Og i oppgjøret mellom Frøyland og Egersund vant EIK 1-0.