PC = økt uro i skolen

Førsteårs elevene på videregående skole bruker de bærbare pc-ene til chatting og surfing på internett istedenfor skolearbeid.

Jente med datamaskin
Foto: ScanStockPhoto

NRK Rogaland har snakket med rektorene på fem videregående skoler i Rogaland. Alle rektorene kan fortelle at bruk av bærbar pc har ført til frustrasjon og krangel i klasserommet. Elevene chatter og surfer på nett istedenfor å bruke pc-en til skolearbeid.

Alle førsteårs elever på videregående skole har fra dette skoleåret bærbar pc. Det er en del av reformen Kunnskapsløftet. Etter et halvt år er erfaringene ikke helt som forventet. Noen skoler har vært nødt til ommøblere klasserommet for at lærerne skal få bedre oversikt over hva elevene gjør på datamaskinen.

Så ut av vinduet

Fylkesdirektør for utdanning, Magne Nesvik mener dette vil gå seg til etterhvert.

- Det har alltid vært elever som ikke følger med, eller som kikker ut av vinduet. Nå surfer de på nettet eller chatter istedenfor. Jeg tror det vil bedre etterhvert, sier Nesvik.

Rektorene vil nå ha kjøreregler for bruk av de bæbare datamaskinene i klasserommet. Det foreslås blant annet at pc-ene enkelte timer ikke brukes i det hele tatt.

Flere nyheter fra Rogaland