Påstått ran var trolig straff for mislykket narkohandel

Politiet i Haugesund pågrep tre personer i en væpnet aksjon natt til mandag. Aksjonen ble gjennomført etter det som trolig var et oppgjør i narkotikamiljøet.

Haugesund politistasjon

Tre menn sitter mandag morgen i arresten hos politiet i Haugesund etter at de ble pågrepet i en væpnet aksjon.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Vi ble oppringt av en kar som hadde påtruffet en annen kar i Haugesund. Han fortalte at han var utsatt for et ran. Det viste seg etter hvert at mannen var blitt banket opp av en eller flere personer i forbindelse med narkotikahandel som hadde gått skeis.

Det forteller operasjonsleder Håkon Tornes i Sørvest politidistrikt, avdeling Haugesund, til NRK. Overfallet skjedde klokken to natt til mandag. Politiet valgte å slå til mot dem som de mener sto bak volden.

– Vi hadde ganske gode indikasjoner på hvor disse personene oppholdt seg. Da gikk vi til aksjon og pågrep tre mann, sier Tornes.

Tre væpnede politipatruljer deltok i aksjonen mot en leilighet i byen.

– Det gikk rolig for seg. Vi fikk innehaveren av leiligheten ut til oss, og kom oss inn og fikk kontroll rimelig kjapt, forteller operasjonslederen.

Kuttskader i ansiktet

De tre som ble pågrepet er siktet for overtredelse av narkotikalovgivningen samt grov kroppskrenkelse. De er innsatt i varetekt i påvente av ransakinger og avhør.

En av de pågrepne var i besittelse av gjenstander som tilhørte fornærmede.

Fornærmede er tatt hånd om av helsevesenet. Det er snakk om blant annet kuttskader i ansiktet og smerter andre steder på kroppen.

– Dette er personer som ikke er ukjent av oss fra før av, både når det gjelder de mistenkte og den fornærmede, sier Tornes.