NRK Meny
Normal

Påstand om 17 års fengsel

- Drapet på Zahid Mahmood Butt var overlagt, grovt og frastøtende, sa aktor i sin prosedyre.

Bjørn Enoksen Ristesund
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Aktor Bjørn Enoksen Ristesund la i Stavanger tingrett ned påstand om 17 års fengsel for Mirza Ghulam Hussain. 15 av årene er for drapet og parteringen av Zahid Mahmood Butt, mens de 2 siste årene er for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

Hussein er tiltalt for seksuelle overgrep mot en nå 27 år gammel mann i perioden 1990 til 1995. Tilsammen 20 menn har anmeldt Hussain for seksuelle overgrep, men 19 av sakene er foreldet.

Flere av mennene vitnet under rettssaken. Aktor sa under sin prosedyre at vitneforklaringene viser at det har vært utallige grove overgrep.

Les: Lokket med øl og sigaretter

Butt ble meldt savnet 9.juli i 2007. 16.januar 2008 ble han funnet partert og nedgravd i hagen til sin svoger Mizra Ghuam Hussain. Hussain er tiltalt for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Hussain har hele tiden nektet for at han har noe med drapet å gjøre.

Les: - Motsetninger mellom Butt og svoger

Mirza Ghulam Hussain i Stavanger tingrett

Mirza Ghulam Hussain er tiltalt for drapet på Zahid Mahmood Butt.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

- Må frifinnes

Mizra Ghuam Hussain sier til NRK Rogaland at han stiller seg helt uforstående til straffenivået. Hussain sin forsvarer Brynjar Meling la ned påstand om frifinnelse. Påtalemyndigheten har ikke tekniske bevis, og forklaringene til Hussain kan ikke brukes som bevis ifølge Meling. Meling sa i sin prosedyre at Hussain kan ha løyet for å beskytte andre.

Dom i saken er ventet 29. september.