– De tok med seg parykkene, og så var de borte vekk

I loggen til Rogaland politidistrikt kunne vi onsdag lese om parykktyveri. NRK besøkte Britt Tones frisørsalong i Stavanger.

Parykktyveri

Britt Tone Johansen ble vekket opp midt på natten da parykktyver slo til mot frisørsalongen hennes.

Foto: Mari Friestad / NRK

– Er det bestillingsverk fordi det er noen som vet at det er verdifulle parykker jeg har? Jeg står med mange spørsmål. Politiet jobber jo med saken. Så jeg håper virkelig de får tatt dem.

Det forteller Britt Tone Johansen som ble vekket opp midt på natten av at telefonen ringte.

– Jeg ble oppringt av Securitas om at det hadde vært innbrudd. Det var knuste vinduer og parykkene som sto i vinduene var borte. Det så ikke ut her. Gulvet var ødelagt fordi de hadde kastet stein inn. En nabo har sett at det kom en moped med to personer. De tok med seg parykkene og så var de borte vekk, forteller hun.

Parykktyveri

Tyvene tok seg inn i butikken ved å kaste stein gjennom vinduene.

Foto: Mari Friestad / NRK

– Jeg må kanskje sette opp gitter foran vinduene

Det er ikke hvilke parykker som helst som er blitt borte.

– De er syntetiske, men de er håndknyttet. Det er folk som har behov for parykker jeg selger dem til. Det er ikke til karnevalsbruk i det hele tatt, sier Johansen.

Britt Tone har hatt innbrudd tidligere. Nå må hun kanskje gjøre noe for å stanse tyvene.

– Jeg har satt opp parykkene for å vise folk at vi har fine parykker. Nå må vi kanskje til med et gitter foran vinduene. Jeg synes det er en trist utvikling. Det var ikke dette jeg skulle bruke sommerdagen til, sier Johansen.