NRK Meny
Normal

– Så mye frustrasjon i hver eneste bil

Køen fra Stavanger og sørover var kortere enn normalt, og Frp benyttet anledningen til å love at de skal bli enda kortere.

Onsdag tar NRK og Stavanger Aftenblad med seg listetoppene fra Rogaland på politisk cruise i sørfylket. Første stopp på turen var rushtrafikken i Stavanger.

VIDEO: Onsdag tar NRK og Stavanger Aftenblad med seg listetoppene fra Rogaland på politisk cruise i sørfylket. Første stopp på turen var rushtrafikken i Stavanger.

Onsdag tar NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad listetoppene fra ni partier med på busstur gjennom Sør-Rogaland. På veien stopper #rogavalg-bussen ulike steder, som bestemmer ulike temaer på veien.

  • Har du spørsmål du mener politikerne bør svare på? Still dem på våre facebook-sider eller bruk #rogavalg på Twitter

Bussen gikk fra Stavanger sentrum klokken 07.45, et tidspunkt som vanligvis er langt fra det beste å kjøre ut av byen på.

– Det glir lett i dag, men stavangerregionen har vært dårlige til å søke om midler til kollektivtrafikken og få ned biltrafikken. De har vært veldig tafatte, sier SVs Hallgeir Langeland, med referanse det blå Stavanger og kommunene rundt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Onsdag tar NRK og Stavanger Aftenblad med seg listetoppene fra Rogaland på politisk cruise i sørfylket. Første stopp på turen var rushtrafikken i Stavanger.

VIDEO: Olaug Bollestad (KrF) og Geir Pollestad (Sp) snakker om trafikk i bussens baksete.

På vei gjennom Solasplitten inntok SV-politikeren for øvrig frokosten, som var en av Høyres valg-boller.

En kollisjon på E39 i motsatt retning skapte køer som strakte seg mange kilometer utenfor Stavanger, og disse kunne listetoppene følge fra bussvinduet.

Køene sørover var imidlertid ikke spesielt lange denne onsdagen, men Frp benyttet likevel anledningen til å love veibygging slik at køene blir kortere.

– Se på dette da! Så mye frustrasjon i hver eneste bil, sier Solveig Horne (Frp) mens bussen kjører på E39 mellom Stavanger og Sandnes.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Hver dag frem mot valget må listetoppene i Rogaland svare for seg. I dag handler det om kollektivtrafikk og bybanen.