NRK Meny
Normal

Her kan du få bot selv om du har betalt

I fjor vedtok Eigersund kommune å innføre parkeringsavgift for å få slutt på ulovlig parkering i trange sentrumsgater. Flere beboere har betalt, men oblatene lar vente på seg.

Parkeringsrot i Egersund

Parkeringsplassene i Egersund sentrum fylles opp av folk som ikke bor i nærheten. Eigersund kommune har innført parkeringsavgift for beboerne i området, men parkeringsbeviset har beboerne fortsatt ikke fått.

Foto: Øystein Ellingsen

– Jeg skulle helst sett at oblatene var på plass. Nå risikerer jeg bot dersom politiet kommer, selv om jeg har betalt for å stå her, sier Hanne Christine Berg.

Hun bor like ved Egersund kino. Berg har parkeringsplass rett utenfor sin egen inngangsdør, men den parkeringsplassen er det også flere andre bilførere som ønsker å benytte seg av.

Opprettet eget selskap

Hanne Christine Berg

Hanne Christine Berg synes at hun og de andre beboerne har fått dårlig behandling av kommunen.

Foto: Øystein Ellingsen

I fjor sommer bestemte politikerne at rådmannen skulle opprette et parkeringsselskap. Dette selskapet skulle sikre parkeringsrettighetene for de 145 husstandene i boligsonen i Egersund sentrum.

Det skulle garanteres at beboerne hadde en parkeringsplass. Et halvt år senere er selskapet er fortsatt ikke opprettet. Parkeringsoblatene uteblir, selv om regningen ble sendt ut lenge før nyttår.

Les også:

– Det er for dårlig. På en god dag er det mange biler som ikke skal stå her, sier Berg.

Beklager forsinkelsen

Rådmann Ketil Helgevold kan ikke gjøre annet enn å beklage forsinkelsen overfor beboerne.

– Når vi går ut og krever betaling for en tjeneste, så skal denne tjenesten leveres så fort som mulig. Nå er vi i gang, og vi jobber med å få dette ut ganske snart, sier han.

Når vil dette være på plass?

– Jeg tør ikke gi en eksakt dato på når selskapet er oppe og går. Det jobbes intensivt med å få dette på plass, svarer rådmannen.

Dårlig informasjon

Berg fnyser av rådmannens kommentar. Hun reagerer på at ingen av de 145 husstandene som parkeringsavgiften gjelder, har fått informasjon om hvordan saken ligger an.

– Den eneste informasjonen vi har fått, er en utskrift fra et kommunestyrevedtak i juni. Ingenting annet, sier hun.

Les også:

Berg forteller at hun gjentatte ganger har prøvd å ta kontakt med kommunen, uten hell.

– Det eneste svaret jeg får er at den skal se på saken og komme tilbake til meg, men så hører jeg ikke mer etter det, sier hun.

Politiet vet ingenting

Magnar Sandstøl

Seksjonsleder for orden ved Egersund politistasjon, Magnar Sandstøl, ber kommunen rydde opp.

Foto: Øystein Ellingsen

Heller ikke politiet, som er ansvarlig for bøtelegging av feilparkerte biler, har fått noen henvendelse fra Eigersund kommune.

– Så vidt meg bekjent, så har vi ikke vært i kontakt med Eigersund kommune om det temaet, sier seksjonsleder for orden ved Egersund politistasjon, Magnar Sandstøl.

Han sier at det nå er på høy tid at kommunen får orden på problemet.

– Jeg vil nødig kritisere kommunen, men jeg ser problemet for beboerne. Selvsagt burde de fått et oblat som viser at de faktisk betaler for å stå der, sier han.

– Ting tar tid

Berg i Egersund sentrum føler at kommunen har satt hele saken på vent. Det forsikrer rådmann Helgevold at den ikke har.

– Ting tar litt lengre tid enn vi ofte tror, og dette er en slik sak. Jeg kunne ønske at dette var på plass tidligere, men vi har møtt på en del problemer knyttet til dette med parkering, som ikke har vært helt enkle, avslutter han.