NRK Meny
Normal

Parkeringsordning skapte krøll på flyplassen

Da Geir Kjerengstrøm kom til Stavanger lufthavn fikk lommeboken sjokk, for selv om den billige langtidsparkeringen tilsynelatende hadde mange ledige parkeringsplasser, var den fullbooket.

Ny online booking skaper krøll på flyplassen

VIDEO: Det var flere bilister som ikke fikk kjøre inn på P8, da NRK var på flyplassen på fredag.

Derfor måtte han bite i det sure eplet, og stille seg i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn. Her er avgiften 1100 kroner for en uke, hvis man ikke har booket på forhånd.

– Jeg opplevde det som veldig frustrerende, sier Kjerengstrøm til nrk.no.

Han flyr ofte, og er vant med at han kan benytte seg av langtidsparkeringen P8 ved Stavanger lufthavn, uten å måtte booke parkering på forhånd.

– Klønete opplegg

Da han kom til flyplassen i går, var det mange som forlot P8, men ingen slapp inn. Selv om parkeringsplassen tilsynelatende hadde ledig kapasitet, var de booket på nett.

– Jeg og de andre som ville inn på parkeringsplassen fikk beskjed om at vi måtte gå på nett for å booke billetter, men da jeg satte kona i sving, viste det seg at det måtte gjøres 24 timer før jeg skulle bruke den, og da var jeg for seint ute, sier han.

De andre bilistene som var i samme sko ga også uttrykk for misnøye ifølge Kjerengstrøm.

– Det var et klønete opplegg, avslutter den irriterte bilisten.

Nytt bookingsystem

Ina Eldøy

Kommersiell sjef på Sola, Ina Eldøy, mener den nye parkeringsordningen er veldig god.

Foto: Morten Nesvik / NRK

Årsaken til forvirringen har sin forklaring. Lufthavnen innførte for syv måneder siden et nytt online bookingsystem, hvor formålet var å bidra til å gjøre reisen enklere for passasjerene.

– Ved å forhåndsbestille parkeringsplass når du skal ut og reise, kan du være sikker på at du får plass på ditt ønskede parkeringsområdet, sier kommersiell sjef Ina Eldøy ved Stavanger lufthavn.

Hun mener at det nye systemet vil skape større forutsigbarhet for dem som parkerer på flyplassen.

– Vi har tilrettelagt for et bedre tilbud, men for dem som skal ut og reise nå i høysesongen, kan det være at denne nye muligheten har gått dem hus forbi, sier hun.

Det er nemlig slik at de billigste parkeringsområdene går fulle om sommeren.

Beklager

Avinor har informert om det nye bookingsystemet på sine nettsider og på Facebook. De har også hatt ulike annonser hos lokale aviser, men de har forståelse for at informasjonen ikke har nådd ut til alle.

– Det er veldig beklagelig, og jeg kan forstå at folk blir frustrert, sier Eldøy.

Hun er sikker på at ordningen vil bli godt kjent på sikt, og mener at den allerede er godt innkjørt.

– Hele 60 prosent av dem som parkerer på P8, vår rimeligste parkering, booker allerede på nett. Slik sikrer de forutsigbarhet og plass, samt den beste prisen på parkering på Sola, sier hun.