NRK Meny
Normal

Parkeringskaos ved Preikestolen

Det hjalp ikke å doble parkeringskapasiteten til det populære turistmålet. I dag var det fullt på parkeringsplassene og langs den smale veien.

Parkeringskaos ved Preikestolhytta

Det var fullt på parkeringsplassen, og fullt langs veien for de som skulle til Preikestolen.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

I år ble det tatt i bruk 300 nye parkeringsplasser for de som skal opp til Preikestolen i Rogaland. Dermed var kapasiteten økt til 650 plasser, men i dag var ikke det nok.

Fullt på parkeringsplassen til Preikestolen

Det var ikke plass til en bil til på parkeringsplassen onsdag.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

- Jeg møtte på daglig leder i stiftelsen Preikestolen Ole Madsen som var ganske fortvilet over bilen sto parkert langs veien i dag, forteller NRK-reporter Ingvald Nordmark.

En kilometer langs veien

De nye parkeringsplassene ble bygd nettopp for å unngå at bilistene måtte parkere langs veien. Det fører til kaos, og er også et sikkerhetsproblem.

- Klokken 10 i dag var den ene parkeringsplassen full, og den andre var full i 13-tiden. Jeg er sikker på at det sto biler langs veien over en kilometer, sier Nordmark.

Preikestolen i Lysefjorden

Preikestolen er det mest populære turistmålet i Rogaland.

Foto: Paul Kleiven / Scanpix

Preikestolen er det mest populære turistmålet i Rogaland. I år går det mot ny besøksrekord igjen. I jfor gikk 125 000 personer til fjellplatået over Lysefjorden. Så langt i år har mer enn 33 000 personer gått opp til Preikestolen. Fortsetter trenden, så blir den nye rekorden 136 000 mennesker.

- I dag er trolig 2500 personer på Preikestolen, sier Madsen.

Blir ikke flere parkeringsplasser

Til tross for full parkeringsplass og stadig nye besøksrekorder, er det ikke aktuelt å utvide parkeringsmulighetene enda mer.

- Vi kan ikke legge hele området her ut til parkeringsplasser. Dessuten har vi ikke råd til å bygge flere parkeringsplasser nå. Det er kanskje 10 dager i året at det er så mange som skal til Preikestolen, sier Madsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.