Pappa Ingebrigtsen tror Filip tar gullet

Team Ingebrigtsen svevde høyt etter kvalifiseringen på 1500-meteren i EM, hvor både Henrik og Filip sikret seg finaleplass. – Nå tror jeg Filip tar gullet, slår pappa Gert Ingebrigtsen fast.

Ingebrigtsen

Lørdag løper brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen mot hverandre i finalen på 1500-meter i EM. Både pappa og storebror tror Filip har god sjanse på en gullmedalje.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Filip vant så klart at det var en fryd å se på. Han er medaljekandidat og kan vinne «hele dritten», sa pappa Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Han slo fast at den yngste av de to sønnene som løper i EM er inne i en fin flyt.

Begge brødrene tok seg imidlertid greit videre til finalen på 1500 meter. Filip vant overbevisende i det første heatet og løp inn til 3.40,23. Deretter kom storebror Henrik i det tredje heatet inn til annenplass med 3.39,66.

– Underveis følte jeg ikke at jeg hadde så veldig god kontroll, men da jeg forserte og kom meg fram i feltet en runde før mål, skjønte jeg at det ville gå veien, sier Filip Ingebrigtsen.

Vil ikke samarbeide

Også storebror Henrik følte seg relativt trygg på finaleplass.

– Jeg følte at kontrollen var god. Det var et greit løp med litt albuebruk som vanlig underveis. 230 meter før mål fikk jeg en dytt og var helt oppi beina på løperen foran meg. Det var på håret, men det gikk heldigvis bra, sier Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Han innrømmer også at lillebroren ser sterk ut.

– Han kan vinne gullet. Det er det ingen tvil om, men vi kommer ikke til å samarbeide i finalen, for det er det ingen andre som gjør. Vi kan ikke jukse på den måten.

Henrik ankom Amsterdam noen få timer før kvalifiseringen på 1500-meteren, etter et høydeopphold.

– Jeg ønsket å være i høyden lengst mulig fordi jeg skal løpe 5000 meter her. Selv om jeg følte meg bra, er ikke maksformen helt på topp. Den pleier ikke å være på plass før etter par dager etter at jeg er kommet ned fra høyden, sier Henrik.

I familien

Nå er Team Ingebrigtsen innstilt på å holde kampen om gullet på 1500 meter i familien.

– Det kunne ikke vært bedre. Jeg synes Filips så klart sprekest ut. Han har da også slått Henrik ned i støvlene på treningene den siste tiden, men Henriks styrke er at han er konkurransesterk, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Dette kommer til å bli en kamp innad i Team Ingebrigtsen i finalen. Det er heldig at vi slipper å ha med Jacob også, sier Henrik før han forlot intervjusonen torsdag kveld.

Finalen på 1500 meter går lørdag.