NRK Meny
Normal

Albumdebut om dagene som går

Gruppa Palmface kan bli den neste store musikkeksporten fra Rogaland. Kameratgjengen fra Karmøy har høstet mange lovord for sine første låter, og i går slapp bandet sitt aller første album.

Palmface konsert

Gruppa Palmface er noen av de mange talentene fra Skeisvang vgs i Haugesund.

Foto: Promo

Lett gitarpop og lystige tekster er resepten når Palmface fra Åkra og Vea på Karmøy gir ut sitt aller første album.

– Jeg synes tittelen på albumet «Waste A Day» passer ganske godt. Vi er ikke så høytidelige når vi øver, men er opptatt av at det skal være musikk vi kan stå for. Vi ønsker å stå for en musikk som ikke er så dønn seriøs, sier gitarist Kolbjørn Tjøstheim.

Fredag kveld spilte bandet i Stavanger, og lørdag er det slippkonsert i Haugesund. En konsert i Oslo er også booket, men som 3.-klassinger ved musikklinja på Skeisvang videregående skole må også skolen prioriteres. Bandet har blitt spilt mye på radio i det siste, deriblant på NRK P3.

– Jeg blir inspirert av helt vanlige ting. Hverdagsliv. Det er veldig mange sanger som handler om dager som går, kameratskap og ungdomstid, sier vokalist og låtskriver Terje Vea Torkellsen.

Gruppa Palmface kan bli den neste store musikkeksporten fra Rogaland. Kameratgjengen fra Karmøy har høstet mange lovord for sine første låter - og i dag slapp bandet sitt aller første album.

VIDEO: Blir med Palmface på øving.