Hopp til innhold

Padlere utløste redningsaksjon i vinden

Et redningshelikopter blei sendt ut, etter at to padlere fikk problemer på sjøen ved Bore på Jæren. Det er sterk vind i området.

Et redningshelikopter blei sendt ut, etter at to padlere fikk problemer på sjøen ved Bore på Jæren. Det er sterk vind i området.

SE VIDEO: Padlerne blei overraska av den sterke vinden på Borestranda. Foto: Kirsti Wilhelmsen/NRK

– Det er noen brettpadlere som sliter med å komme seg inn til land. Det har blåst opp ganske godt i området, sa redningsleder Erik Walle ved Hovedredningssentralen, like etter klokka 14.30.

En halvtime senere kom meldinga om at de to padlerne var trygt på land.

– Den første klarte å padle seg inn på egen hånd. Da redningshelikopteret kom til stedet, klarte også den andre å ta seg inn til land, sier NRKs fotograf på stedet, Kirsti Wilhelmsen.

Avlyser konkurranser

Strandfestivalen Lydbølger blir arrangert på Bore nå. Det var planlagt flere konkurranser i forbindelse med dette, men alt er nå avlyst på grunn av den sterke vinden.

Padlerne dro ut på sjøen fordi en bøye blei tatt av vinden. De ville prøve å redde denne, men skjønte raskt at dette ikke ville gå.

– Rundt 70 var samla på stranda mens dette pågikk. Det blåser mye her på Bore nå , sier Wilhelmsen.

Venta enda mer vind

Meteorologisk institutt har sendt ut ekstremvarsel for Vestlandet sør for Stad, og folk bes nå om å komme seg på land, i tillegg til å sikre løse gjenstander.

Det var Røde Kors som varsla Hovedredningssentralen om padlerne.

Flere har slått leir på Bore i forbindelse med festivalen, og de jobber nå med å sikre telt og løse gjenstander på stedet.

Padlere drev ut i sjøen på Bore

Vinden er så sterk på Bore at padlerne slet med å ta seg inn til land.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK