NRK Meny
Normal

På lørdag kommer sommerværet

Meteorologen melder hele 25 grader. Men godværet varer ikke lenge.

Solastranda

Solastranda blir fort fylt opp når været tillater det. Lørdag kan bli en sånn dag; meteorologen melder om sommerlige temperaturer på opp mot 25 grader.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

For dem som har bevilget seg langhelg, er det kanskje ekstra spennende å følge med på værmeldingen. Og for lørdagen ser varselet meget lovende ut.

– I morgen ser det rett og slett veldig bra ut. Vi kan vente oss temperaturer på mellom 20 og 25 grader på det aller varmeste, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

  • Her kan du lese flere vær-saker: Yr.no

Tidlig tåke

Han legger til at det er litt innenfor kysten det vil bli aller varmest.

– I kyststrøk blir det noe lavere temperaturer fordi havet fremdeles er kaldt på denne årstiden.

Møllebukta i Stavanger

Møllebukta i Stavanger, med «Sverd i fjell», er en fin badeplass om sommeren. Men ikke vent med å nyte finværet, allerede på søndag snur det.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I tillegg til sommerlige temperaturer, vil lørdagen by på rolig vindforhold og ellers mye pent vær, ifølge værmeldingen.

– Men først på dagen er det utrygt for lokal tåke, særlig i ytre strøk, sier Granerød.

Laster Twitter-innhold

Kort affære

Det kan være verdt å merke seg at lørdagen trolig blir den eneste virkelig fine sommerdagen med det første. Allerede på søndag snur det.

– Da er nok nedbøren tilbake. Det blir overskyet store deler av dagen og litt nedbør. Vinden vil forholde seg ganske rolig, men temperaturene vil synke til 15 grader på dagtid, oppsummerer Granerød.