På lørdag kommer sommerværet

Meteorologen melder hele 25 grader. Men godværet varer ikke lenge.

Solastranda

Solastranda blir fort fylt opp når været tillater det. Lørdag kan bli en sånn dag; meteorologen melder om sommerlige temperaturer på opp mot 25 grader.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

For dem som har bevilget seg langhelg, er det kanskje ekstra spennende å følge med på værmeldingen. Og for lørdagen ser varselet meget lovende ut.

– I morgen ser det rett og slett veldig bra ut. Vi kan vente oss temperaturer på mellom 20 og 25 grader på det aller varmeste, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

  • Her kan du lese flere vær-saker: Yr.no

Tidlig tåke

Han legger til at det er litt innenfor kysten det vil bli aller varmest.

– I kyststrøk blir det noe lavere temperaturer fordi havet fremdeles er kaldt på denne årstiden.

Møllebukta i Stavanger

Møllebukta i Stavanger, med «Sverd i fjell», er en fin badeplass om sommeren. Men ikke vent med å nyte finværet, allerede på søndag snur det.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I tillegg til sommerlige temperaturer, vil lørdagen by på rolig vindforhold og ellers mye pent vær, ifølge værmeldingen.

– Men først på dagen er det utrygt for lokal tåke, særlig i ytre strøk, sier Granerød.

Laster Twitter-innhold

Kort affære

Det kan være verdt å merke seg at lørdagen trolig blir den eneste virkelig fine sommerdagen med det første. Allerede på søndag snur det.

– Da er nok nedbøren tilbake. Det blir overskyet store deler av dagen og litt nedbør. Vinden vil forholde seg ganske rolig, men temperaturene vil synke til 15 grader på dagtid, oppsummerer Granerød.