Overtidstap sendte Oilers ut av mesterligaen

Stavanger Oilers plukket sitt første mesterligapoeng i den nye ishockeysesongen, men tapte 3-4 borte mot tsjekkiske Kometa Brno etter forlengning.

Stavanger Oilers

Pål Gulbrandsens menn ledet både 2-0 og 3-1, men en rekke unødvendige utvisninger skulle koste Stavanger-laget dyrt.

Dermed brast rogalendingenes siste håp om å ta seg videre fra gruppespillet. Oilers tapte alle sine tre første kamper innen ordinær tid.

Martin Zatovic ble matchvinner da han kom alene med Henrik Holm i Oilers-målet. Den avgjørende scoringen kom ett minutt og fire sekunder ut i overtidsperioden.

Oilers fikk en pangstart mot den tsjekkiske sluttspillmesteren. Etter bare litt over ett minutt satte Josh Soares pucken i nettet. Ti minutter senere hamret Harrison Reed inn 2-0. Målet kom da Oilers for en sjelden gang var i overtall.

Mot spillets gang

Rogalendingene pådro seg en rekke utvisninger og var totalt åtte minutter i undertall i første periode. Det måtte straffe seg til slutt. Tomas Svoboda reduserte for Kometa Brno da det var 33 sekunder igjen av perioden.

I den påfølgende perioden dominerte hjemmelaget stort. Det virket som det bare var et tidsspørsmål før utligningen ville komme. Etter 34 minutter strøk Jakub Krejciks distanseskudd utsiden av stolpen.

Til vertenes store frustrasjon sørget Henrik Medhus for 3-1 bare minuttet senere. Han scoret da han kom alene med Brno-målvakten Marek Ciliak.

Fikk svi

Jan Hruska fikset 2-3 halvveis ut i tredje periode. Igjen fikk bortelaget svi for å være i undertall. Fem minutter senere kom 3-3-utligningen da Martin Docekal satte pucken forbi Holm.

Kometa Brno presset på for å ta seieren i ordinær tid, men Oilers holdt stand. I forlengningen ble det imidlertid stopp.

Tsjekkerne vant 2-1 da lagene møttes i Stavanger for litt over en uke siden.

Stavanger Oilers har to kamper igjen av mesterligasesongen. Begge er mot finske KalPa. Borteoppgjøret spilles 4. oktober, mens hjemmemøtet går en uke senere.