Overrasket Berntsen

- Jeg har ikke merket at det har vært misnøye på landslaget, sier Bjarne Berntsen etter at fem spillere trakk seg.

Bjarne Berntsen
Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

De fem Røa-spillerne som er med på landslaget har takket nei til videre landslagspill. I en pressemelding skriver de at:

"Vi ønsker ledere som får ut det beste i hver enkelt av oss spillere, og naturlig nok da også det beste i laget. Dessverre sitter ikke vi igjen med den oppfatningen etter å ha vært en del av landslaget. Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling, og selv om det snakkes om takhøyde, oppleves den ikke som reell for oss".

- Jeg mener det er takhøyde på landslaget. Vi involverer spillerne veldige mye. Det er jo aldri sånn at alle er helt førnøyd i en landslagsgruppe, men at det skulle komme en sånn reaksjon fra fem spillere var veldig overraskende, sier landslagstrener Bjarne Berntsen.

Toppet seg på spillermøte

Ifølge VG Nett bunner avgjørelsen i misnøye med Bjarne Berntsens ledelse som toppet seg på et spillermøte i Moskva 2. oktober, rett etter at EM-plassen ble sikret. Berntsen skal ha reagert kraftig på spillernes motvilje mot en ny samling noen uker etter sesongslutt.

Angivelig skal landslagssjefen ha hevdet at spillerne forlanger tilrettelegging og krever mye, men aldri gir noe tilbake. Dette skal ha skapt sterke reaksjoner.

LES: Forlater landslaget i protest

- Jeg syns det er veldig beklagelig at så gode spillere ikke synes det er kjekt å spile på landslaget lenger. Mitt hovedfokus nå er å prøve å få en konstruktiv og gode dialog med de, og høre om det er noen mulighet for at de blir med likevel.

Trekker seg ikke

- Er det grunn for deg å kaste inn håndkleet?

- Jeg har ikke tenkt på å trekke meg som landslagstrener. Det føler jeg ikke er den rette tiden heller. Nå skal vi gjennomføre den gode evalueringsprosessen og se hva vi kan bli bedre på, sier Berntsen.