Overbevisende seier for medaljejagende Haugesund

FK Haugesund tok tre nye poeng med 2-0-seier over Sandefjord. Nå har Eirik Hornelands menn heng på medalje i årets sesong av Eliteserien.

Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Sandefjord.

Haugesunds Ikenna Ikedi (t.v.) jubler etter kveldens første mål i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Sandefjord på Haugesund stadion.

– Dette var fullt fortjent, sier FKH-spiller Tor Arne Andreassen til NRK etter kampen.

For Haugesund var best i det meste på Haugesund stadion søndag. Allerede etter 16. minutter gikk hjemmelaget opp i en oppskriftsmessig 1-0-ledelse, da unggutten Kristoffer Velde, i sin Eliteseriedebut fra start, svinget inn en corner i Sandefjords 16-meter.

Bortelagets sisteskanse Ingvar Jónsson sklei i det han skulle ut å bokse corneren fra Velde. Dermed kunne Ikenna Ikedi enkelt sette inn sin første scoring for Haugesund-klubben.

– Det var en utrolig følelse å score mitt første mål. Nå håper jeg å få mer spille tid og utvikle meg videre, forteller Ikedi.

I den andre enden av banen stoppet Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit alt av muligheter Sandefjord skapte de første 45. minuttene. Dermed var stillingen 1–0 til pause.

Straffebom

I andre omgang tok Sandefjord større risiko og sendte flere menn i angrep, men laget fra Vestfold klarte aldri å skape de store farlighetene.

Etter 73. minutter ble Haugesund tildelt straffespark, da Crescendo van Berkel reiv ned Kristoffer Haraldseid på en corner.

Alexander Stølås satt ballen nede ved høyre stolperot, men Ingvar Jónsson reddet mesterlig. Van Berkel fikk gult kort i situasjonen.

– Det er vår andre straffebom i år, så der har vi en vei å gå, mener FKH-trener Eirik Horneland.

Han roset sine to unggutter, Ikenna Ikedi (19) og Kristoffer Velde (18), etter seieren mot Sandefjord.

– Begge har spisskompetanse og kommer inn med masse energi i spillet. De viser et herlig pågangsmot, sier treneren.

Doblet ledelsen

Ti minutter senere skulle det likevel lykkes for Haugesund å doble ledelsen. Klubblegenden Tor Arne Andreassen serverte Ibrahim Shuaibu på Sandefjords femmeter, som sto alene foran Sandefjords mål.

Shuaibu gjorde ingen feil alene med Sandefjord-keeper Jónsson. Han bredsidet ballen i mål og avgjorde kampen. Haugesunds toppscorer scoret dermed sitt sjette mål i årets sesong.

Jager medalje

Hjemmesterke Haugesund tok nok en seier på Haugesund stadion, og har plukket totalt 39 poeng i årets sesong.

– Vi var det klart beste laget i dag, konstaterer Horneland.

Med sesongens 12. kamp uten baklengs, klatrer laget fra Haugalandet opp i ryggen på Brann, Molde og Sarpsborg 08. Nå har Haugesund ferten på medalje i årets eliteserie.

– Det skal bli knalltøft å ta medalje, men vi har både Brann og Molde igjen å spille mot. Der ligger vår mulighet til å ta medalje, avslutter Horneland.

Allerede i neste runde møtes Molde og FKH på Aker Stadion. Det ligger an til å bli en usedvanlig viktig kamp i kampen om medaljer.