Osita Chikere herjet med Varegg

Viking viste tidlig hvem som var sjefen i møtet med Varegg på bortebane torsdag kveld.

Chikere

Osita Chikere herjet med Varegg, og scoret fem mål i kampen torsdag kveld.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi hadde bra kontroll. Innledningsvis følte vi oss litt frem, men etter 20–25 minutter tok vi over spillet, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Han har god grunn til å smille etter kveldens cupkamp i Bergen, der Viking lekte seg videre til tredje cuprunde i møte med Varegg.

Etter 27 minutter kom kampens første mål signert Zymer Bytyqi. Viking økte ytterligere allerede etter fire minutter, og til pause sørget Osita Chikere for at stillingen var 0–4.

– Det var viktig at vi fikk inn noen mål før pause, da blir vi mer avslappet før andre omgang, sier Jonevret.

Etter pausen fortsatte måltørken for vertene. Viking byttet inn Samuel Adegbenro og Anthony Soares for Yann-Erik de Lanlay og Karol Mets. Chikere satte inn Vikings femte mål, før Jon Bödvarsson scoret sitt første og andre mål for dagen.

Kampens åttende mål sto Anthony Soares for, og målet er hans første for Viking. I det nittiende minuttet sørget han også for Vikings niende og siste mål, og kampen endte 0–9 i Vikings favør i Bergen.

Målsulten Chikere

Jonevret skiller ikke mellom Tippeliga og Norgescup når han sender laget sitt på banen.

– Det er selvsagt at vi går ut i en slik kamp som om det hadde vært en tippeligakamp. Dersom vi går ned i tempo er de andre med en gang bedre enn oss, for det er et tempo de er vant med. Det er viktig at vi gjør som vi normalt gjør, for da vinner vi, sier han.

Den nigerianske spissen Osita Chikere var tydelig sulten på mål, og scoret hele fem i løpet av kampen.

– Jeg koste meg under kampen, og jeg har aldri scoret fem mål på en kamp før. Jeg prøvde hele tiden å holde meg i riktig posisjon, men var nok veldig heldig, sier Chikere.

Men mens storscoreren selv skylder på flaks, mener Jonevret at spissen viste god form på banen.

– Han er veldig dyktig. Han har hatt litt problemer blant annet med farten, men han er stor og sterk og som et monster inn i boksen. Når han havner der og vi får inn baller til han, er det vanskelig å stoppe ham, sier Jonevret.