Forsand-ordføreren ber foreldre ta hensyn når de snakker om drapssiktelsen

Ordføreren oppfordrer foreldre i Forsand til å passe på hva de sier når det er barn til stede. Mannen som er sikta for å ha drept kona, har to barn med kvinna politiet mener han har drept.

Ordfører i Forsand, Ole Tom Guse

Ordfører Ole Tom Guse (KrF) var sjøl med i leiteaksjonen i Forsand sist uke. Når drapssiktelsen blei kjent, brukte han Facebook for å oppfordre foreldre i den lille kommunen om å være varsomme med hva de forteller barna.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

– Vi oppfordrer foreldre til å ta hensyn til barna i familien, og være spesielt varsomme når de omtaler saken mens det er barn til stede. Dette gjør vi for at belastninga på familiens barn skal bli minst mulig, sier Ole Tom Guse (KrF), ordfører i Forsand.

Leitemannskapa inne på Lysefjordsenteret

Fra leiteaksjonen sist uke.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Han fikk vite at politiet har sikta ektemannen for å ha drept den savna Agnes Elisabeth Müller (36) mandag kveld. Mandag var han på jobb for å avklare hvordan kommunen skal håndtere saken.

Guse opplyser at kommunen også har vært i dialog med politiet om hvordan ekteparets to barn skal ivaretas mens faren er hos politiet.

Mindre enn 1300 innbyggere i kommunen

– Vi voksne har veldig lett for å snakke over hodet på barna våre, uten å tenke på at de får det med seg, og at de snakker mye seg imellom, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Forsand kommune på Facebook om drapssiktelse

Forsand-ordførerens oppfordring på Facebook.

Foto: Facebook

Forsand kommune har snaut 1300 innbyggere. Mange frivillige har deltatt i søket etter Agnes Elisabeth Müller, som fremdeles ikke er funnet. Ordføreren er en av dem.

– Det har vært en spesiell leiteaksjon, i og med at det er en av bygdas egne vi leiter etter, og at hun har vært savna så lenge, sier han.

– Er nok blanda følelser i Forsand i kveld

De små forholdene gjør at saken kommer nær mange, sier han.

– Saken kommer veldig tett på de aller fleste. Spekulasjoner i en slik sak, i en liten kommune er ekstra vonde. Det er nok blanda følelser i Forsand i kveld. Folk har håpa det beste, men frykta det verste. Men det verste for et lite sted er hvis det aldri kommer en avklaring, at det vil henge ved bygda lenge, legger han til.

Guse tror en del innbyggere synes det er godt at etterforskninga har kommet et skritt videre, mens andre bare synes utviklinga er tragisk for familien.

Ifølge politiet er det tekniske spor og motstridende vitneforklaringer som er årsaken til at mannen nå er sikta. Mandag kveld er de svært sparsomme med opplysninger i saken, men har invitert pressen til en briefing klokka 11 tirsdag.

Flere nyheter fra Rogaland