NRK Meny
Normal

Ordføreren vil ha Ironman-spleiselag

Haugesunds-ordfører Petter Steen (H) mener det må et spleiselag til blant kommuner og fylkeskommunen, for at de skal gi penger til Ironman.

Ironman i Haugesund

Under årets Ironman var det 1650 deltakere. De måtte svømme 1,9 km, sykle 90 km og løpe 21,1 km før de var i mål.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Ivar Jacobsen

Ivar Jacobsen, sjef for Ironman i Haugesund.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Jeg synes det er litt passivt. Det er lite guts i det, sier Ivar Jacobsen.

Og det kommer fra en mann som er vant med å «gutse». Jacobsen er sjef for Ironman i Haugesund, et arrangement som i sommer trakk 1600 deltakere fra 44 nasjoner.

Neste år kan det bli enda større, men det er avhengig av at Haugesund kommune gir penger. Men i budsjettforslaget til Haugesund for 2015 ligger det ikke én krone i til Ironman. Dette til tross for at arrangørene vil utvide med en halvdistanse-helg.

Jacobsen mener politikerne ikke ser verdien i det arrangementet tilfører byen.

Ironman i Haugesund

En «jernmann» sliter seg gjennom siste etappe i Ironman-konkurransen i Haugesund i sommer.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Forventer én million

Ironman forventer én million kroner fra kommunen. Ordfører Petter Steen (H) er ikke avvisende til at kommunen kan støtte arrangementet, men han mener det blir feil at bare Haugesund skal betale.

Petter Steen jr.

Petter Steen jr., ordfører i Haugesund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er ingen tvil om at denne typen arrangementer gir ringvirkninger for hele regionen. Derfor vil jeg ta initiativ til et spleiselag mellom kommunene i regionen og fylkeskommunen, sier han.

Vil finne løsning

Selv om Steen er rimelig trygg på at det ikke kommer noen øremerkede penger til Ironman i budsjettet som vedtas 21. november, finnes det andre muligheter.

– I fjor brukte vi andre penger for å få Tour des Fjords til regionen. Derfor synes jeg det er greit å starte med blanke ark, så ser vi hva vi får til, sier Steen.

Arrangør Jakobsen synes et spleiselag høres smart ut.

– Dette synes jeg er en fornuftig løsning. Vi må ikke se på Ironman som en utgift, men som en investering som vil gi større inntekter, sier han.