NRK Meny
Normal

Politikerne sov i gapahuk i natt

I forbindelse med åpningen av Friluftslivets år 2015 har rundt halvparten av ordførerne i Rogaland overnattet ute. Stavanger-ordføreren sov sammen med speidere i en gapahuk ved Stokkavannet.

Christine Sagen Helgø overnattet i gapahuk

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø deltok tirsdag kveld under åpningen av Friluftslivets år ved Stokkavannet i Stavanger.

– Det var veldig bra tilrettelagt fra speidernes side. Jeg lå under en gapahuk med trekk og med en nying, et svært bål på utsiden. Jeg har vært varm, men litt våken innimellom av lyn og torden, og ikke minst av snorking fra dem som lå rundt.

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø har, i likhet med halvparten av ordførerne i Rogaland, lagt ute og sovet i natt. Hun overnattet i en gapahuk ved Stokkavannet i Stavanger som en del av markeringen av åpningen av Friluftlivets år.

I forbindelse med åpningen av Friluftslivets år 2015 har rundt halvparten av ordførerne i Rogaland overnattet ute. Stavanger-ordføreren sov sammen med speidere i en gapahuk ved Stokkavannet.

VIDEO: Per A. Thorbjørnsen (V) overnattet i Sørmarka med Hinna-speiderne.

– Kjekt å sove ute

– Det har vært en veldig fin opplevelse, og jeg må si at jeg er overrasket over hvor kjekt det var å sove ute. Det er veldig lenge siden jeg har gjort det. Det å se skylinen fra Stavanger og sove ute midt i Stavanger sentrum, ingenting kunne vel slå det i åpningen av friluftslivets år, sier Sagen Helgø.

Det har vært en røff natt i Stavanger med haglbyger, lyn og torden.

– Det var ingen grunn til å synes synd på oss. Vi fikk god middag her av speiderne i går, og hadde en kjempefin åpning, hvor minst 350 var med og markerte Friluftslivets år her på speidermarka. Så hadde vi det godt og varmt. Jeg var jo helt sikker på at jeg skulle fryse veldig nå, men det gjør jeg ikke, sier ordføreren.

Hun lover at markeringen av Friluftlivets år skal fortsette for hennes egen del.

Åpning av friuftslivets år

350 speidere deltok under åpningen av Friluftslivets år ved Stokkavannet i Stavanger tirsdag kveld.

– Jeg har lovet at jeg skal forsøke å gjøre det flere ganger. Vi mumlet noe om gjentagelse i går når vi hadde det på det hyggeligste. Jeg tror jeg må dra med familien min og på en telttur til sommeren, sier Sagen Helgø.

Vil motivere flere

– Det var sånn at vekkerklokken måtte på, for vi har sovet godt. dette har vært særdeles vellykket. Jeg synes jo det er utrolig spennende at det har vært slikt vær. det har gitt oss den ekstra opplevelsen. Det har vært verdt det, og kan gjentas.

Det sier speiderleder Ivar Anton Nøttestad. Han forteller at dette er noe speiderne gjør hele året.

– Det vi ønsker i friluftslivets år er å motivere flere til å ta det skrittet, enten det er å starte med de små skrittene ute på terrassen eller ute i hagen, eller ta små turer og ligg ute. Så blir du nok bitt av basillen. Så blir det lengre og lengre turer, og mer friluftsliv, mener Nøttestad.

Christine Sagen Helgø, Ivar Anton Nøttestad

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (til venstre) overnattet natt til onsdag sammen med speidere i en gapahuk ved Stokkavannet i Stavanger i forbindelse med åpningen av friluftslivets år.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK